IMG 20180706 191030Lacrosse is in Nederland een nieuwe en relatief onbekende sport, maar het is een grote sport in Canada en de Verenigde Staten. Ook is het eigenlijk niet nieuw: al in 1904 was Lacrosse te zien op de Olympische Spelen. Lacrosse kun je nu ook in Zoetermeer spelen.

Om wat meer bekendheid voor de sport te krijgen houdt Sweet Lake Lacrosse elke vrijdag in augustus gratis open trainingen. Iedereen die het leuk vindt om deze teamsport eens uit te proberen is van harte welkom in het Vernède Sportpark.

 

Wat is Lacrosse en waarom is het leuk om er aan mee te doen?                      

Lacrosse vind haar oorsprong bij de Noord-Amerikaanse indianen. Door de Fransen is de sport naar Europa gehaald waar het steeds populairder wordt. In Nederland is de sport flink aan het groeien en komen er elk jaar nieuwe clubs bij. Lacrosse is een combinatie van allerlei andere sporten als ijshockey, basketbal, rugby etc. Je speelt het met een stick, waaraan een soort netje zit. De bedoeling van het spel is om de bal met behulp van de stick in het doel van de tegenstander te schieten

Wat er vooral leuk aan is, is dat het weer eens iets anders is dan voetbal of hockey. Het is een stoere sport waar veel teamwork voor nodig is. Je wordt er dus fit van en je bent ook nog eens uniek bezig!

Informatie

Open trainingen: elke vrijdag in augustus, gratis deelname.

Vernède Sportpark, Dr. J. W. Paltelaan, 2712 PW Zoetermeer (bij de velden van korfbalvereniging Meervogels)

Jeugd (<16): 18.30 - 19.30

Volwassenen: 20.00 - 21.30

- Benodigdheden?

Indien in bezit, een bitje. Verder wordt alles door de club aangeleverd.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-