Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Toeval bestaat niet.

zorg stethoscoopWat een toeval. Vorige week ging het hier over het angstbeeld voor vrouwen met een reeds in uitvoering zijnde dan wel toekomstige kinderwens, dat de verloskamer in het Hagaziekenhuis Zoetermeer zou gaan sluiten. Maandagavond 11 maart is er in datzelfde ziekenhuis een bijeenkomst om mee te praten over het ons verlossen van nog andere medische disciplines.

Het andere toeval is het grote denken van andere beleidsmakers over het al dan niet sluiten van de Zoetermeerse gevangenis voor asielaanvragers. By the way: ondanks de verkiezingsuitslag landelijk maar zeker in de regio, zou het de beleidsmakers sieren een dergelijke opvang op te vangen door iets wat wel menswaardig is.

Maar weer ter zake: waarom moeten er afdelingen gesloten worden in het ziekenhuis? Dat heeft te maken met centen uiteraard. Gezien de verkiezingsuitslag landelijk maar zeker in de regio, willen wij niet meer gaan betalen voor onze zorg, sterker nog, eigen risico afschaffen. Tja, er valt dus wat te kiezen. Afdeling openhouden en meer zorgpremie betalen, of sluiten want het is gewoonweg te duur.
De andere reden om afdelingen te sluiten is: er is geen personeel te krijgen.
Gezien de verkiezingsuitslag landelijk maar zeker in de regio willen we in ieder geval veel minder migratie. Dus minder instroom van toekomstige werkkrachten. Tja, er valt dus wat te kiezen.
Afdeling openhouden en asielzoekers binnenlaten voor een opleiding in de zorg of de grenzen sluiten (wat te denken van een grote muur). Misschien niet gerealiseerd, maar we hebben al gekozen.

Adri Smits

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-