Onder de titel 'Zin in 't alledaagse geven vijf enthousiaste Zoetermeerse schrijvers hun stadsgenoten 'stof tot nadenken'. In onze column over zingeving vandaag:  De lente is de meest kwetsbare tijd.


lente blogOp de website van Staatsbosbeheer lees ik ‘De lente is de meest kwetsbare tijd’. De lente is voor veel mensen de mooiste tijd om de natuur in te trekken. Maar voor de natuur de meest kwetsbare tijd. Dieren met nesten en jongen zijn extra gevoelig voor verstoring. Jonge planten worden gemakkelijk vertrapt al voordat ze zichtbaar zijn.
In eerdere mijmeringen heb ik de lezer als het ware meegenomen naar een van de groene parels van Zoetermeer, namelijk het Wilhelminapark.

Met het geleidelijk verder ontluiken van de natuur komen allerlei tinten groen aan het licht. Op vroege zondagochtenden - met de lage opkomende zon - wordt dit kleurrijke schouwspel nog aangevuld met een veelheid aan vogelgeluiden.

Al die geluiden, al die kleuren doen mij innerlijk verstillen. De krachtige schoonheid van de natuur overstijgt mijn onrust om een grillige wereld. Wereldwijde crises en rampen waardoor veel menselijk leed op ons netvlies komt … raakt voor even op de achtergrond. De ons omringende natuur reikt een stille en helende schoonheid aan. Alsof mijn innerlijke natuur zich kan laven aan de natuur om mij heen.

Ken je dat gevoel dat de natuur echt groter is dan ik? Hierbij denk ik direct aan een liedje van Bram Vermeulen ‘Groter dan ik’ waarin hij al zingend iets van droefheid en schoonheid van zijn innerlijke natuur beschrijft … bijzonder mooi.

Gun jij het jezelf om te mijmeren rond de schoonheid van de natuur en wat dit innerlijk met je doet?

Elke eerste zaterdag van de maand verzorgen mijn vrouw en ik een meditatie vanuit boeddhistisch-christelijke inspiratie. De eerstvolgende is op zaterdag 4 mei.
Locatie Adventskerk aan de Julianalaan 3 (bij het Wilhelminapark)
Inloop vanaf 09.15 uur
Aanvang: 09.30 uur.

Blogschrijver: Toon Vessies
Buiten-de-Lijntjes
Jong Senioren Zoetermeer

De Zoetermeerders die meeschrijven aan deze blog maken deel uit van de themagroep 'Zingeving' van Jong Senioren Zoetermeer. De themagroep stelt zich ten doel om levensverhalen van (jong)senioren in Zoetermeer te verzamelen en met elkaar te delen. Op dit moment vindt dat plaats in de vorm van een tweemaandelijks 'Zinvol gesprek' waar iedere (jongs)senior welkom bij is.

De vorige columns 'Zin in 't alledaagse' kunt u hier vinden: Zin in 't alledaagse

-advertenties-

-goede doel-