Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Kansloos en dan toch werk.

JobHulpMaatjeJe hebt geen werk en je wilt daar werk van maken. Je hebt werk maar het is geen werk dus zo werkt dat niet. Je vindt het juiste werk niet omdat je juist het werk niet kan vinden. Werk is minder leuk geworden want het leuke werk is overgenomen. Zo werkt dat meestal. En laat daar nu een organisatie werk van hebben gemaakt. JobHulpMaatje. Ze doen echt mooi en zinvol werk.
Hoe werkt dat? Nou, geschoolde vrijwilligers gaan aan het werk met mensen die minder kans maken om aan werk te komen, werk te behouden en dus eigenlijk zonder werk zijn. Deze organisatie gaat ervan uit dat iedereen een echte kans verdient, omdat ze kansloos zijn doordat ze vaak geen kans krijgen, de kans niet zien of in een kansloze positie verkeren. Kansen moeten keren. Dat doen ze door workshops (werkwinkels) te organiseren dan wel te geven. Hoe meer workshops je afwerkt hoe meer kans op een certificaat van deelname. Dat zou dan moeten betekenen, denk ik, dat je een rugzak vol met vaardigheden bijeen gewerkt hebt, waardoor je mondiger en assertiever bent geworden, waardoor er meer kans bestaat dat je er zelfverzekerder uitkomt en daardoor ook je je sterker voelt als je halverwege werk bent.
Voor de grijp-je-kans types, dinsdag 9 april om 09.00 uur in het Forum is er weer werk aan de winkel.

Adri Smits

Afbeelding: NK Tegelwippen

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-