Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Aanrader: Jeugdraad geeft raad.

20240420 111249Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Maar zo werkt het niet. Nog niet. Helaas. Wanneer je eenmaal aan de knoppen mag draaien om het goede leven voor jezelf en als bijproduct, dat ook van anderen, goed kan regelen, ben je al snel een jaar of tig ouder dan jeugdig. Je denkt misschien van niet, maar de potten anti-rimpel crème zeggen wel wat anders. En wat je dus gaat doen, is de idealen uit jouw jeugd proberen te bewerkstelligen. Met enig geluk draai je met gelijkgestemden aan de knoppen van de macht en is de uitkomst een uitkomst waarvan je ooit als puistenkop hebt gedroomd. Maar ja, in de ogen van jouw kinderen en\of de jeugd van nu, weer zo’n een ouwe lullen actie. Met andere woorden: het beleid van nu is het wensdenken van vroeger. Dan is het initiatief van Nawfal Echammachi tijdens een raadsvergadering in Zoetermeer om een jongerenraad in te stellen, lovenswaardig. In ieder geval heeft het mijn steun. Luister eindelijk eens naar je eigen stem uit het verleden. Toen wist je immers ook alles beter!

Adri Smits

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-