Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Denk mee? Doe mee!

paracetamolHet is alweer mijn tweede paracetamol deze dag. Dat mogen meedenken over de toekomst van Zoetermeer zorgt voor de nodige onrust onder mijn welgevormd schedeldak. Neurotransmitters gaan als gekken zo tekeer dat dit natuurfenomeen voor mij de verklaring is voor de aanhoudende hoofdpijn. Met dank aan de onmogelijke opgave. De toekomst van Zoetermeer.
Als er globaal en individueel niets aan de toekomst wordt gedaan, hoef je al helemaal niet te beginnen om mee te denken aan een toekomst voor het iele pukkeltje Zoetermeer.
Van alle kanten klotst het zeewater steeds hoger tegen de hooggeprezen verhogingen van de Hollandse hoogwatermanagers. Het regenwater hoost met bakken uit de geprezen hemel door de vele stortbakregens. De ongeremde welvaartsdrang om meer en vooral nog meer te bouwen en dus ook wegen aanleggen, zorgt voor een afkapbeleid van mooie grote bomen. Ieder jaar een nieuw bankstel geeft eveneens bomenkap. Bomen die ervoor kunnen zorgen dat de in aantal toenemende verzengende hittegolven de warmte van deze stad zonder stadsrechten nog enige koelte kunnen toewaaien. De honger van de inwoner naar meer energie om haar of zijn fiets, smartphone, tandenborstel, dildo, laptop of heilige koe op te laden, schreeuwt om een kerncentrale die gebouwd moet worden tegen de rand aan van de zeespiegelstijging. En alleen maar omdat een windmolen in de achtertuin het uitzicht belemmert.
Wat ik wil zeggen is, de toekomst begint bij jezelf. Dat spaart energie en hoofdpijn.

Adri Smits

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-