Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Appeltaart, een proef.

appeltaartWat een geweldig idee om een vakantieweek af te sluiten met een obesitas stimulans.

Groepen met elk tien kinderen mochten er een potje van bakken. Een appeltaart was de opdracht en het ging er natuurlijk om wie de lekkerste zou maken. Eerst werden er allerlei afwegingen gemaakt. Te veel of te weinig kan rampzalig zijn. Niemand viel gelukkig met zijn neus in de boter. Ze hadden ook nog wel een appeltje te schillen voordat de deegrol aan de beurt was. Moeder was er niet om oog op haar Oogappeltje te houden, niet ver van de boom appeltje werd niet in de smiezen gehouden door Opa, appeltje voor de dorst werd wel van het klokhuis ontdaan door handige zelfstandige kinderen die zoals het hoort, losgelaten waren. Veel eieren hielden het niet heel. Niemand bekommerde zich om de ongeboren kuikentjes want Pasen was geweest. En zo had elk team wel wat vingers in het deeg. Soms kon er wel eens iemand melig doen, maar iedereen deed flink zijn of haar best. Wachttijd is nooit leuk maar na al dat werk met heel veel hoop op het grote succes, is het staren door een ovenruitje minder leuk dan het scherm van de telefoon. Maar na geduldig wachten mocht het resultaat er zijn. De proef op de somtaart met een gunstig resultaat voor één Team. Iedereen had gewonnen, maar ja, één was de beste. Het was beslist geen dag van gebakken lucht.

Adri Smits

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-