Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Vergeet-hen-nietje.

handen met kinderhandAls mantelzorger trok het bericht op deze site over en voor de jonge mantelzorger mijn aandacht. Maar moest daarbij ook denken aan de akelige geschiedenis in Vlaardingen jl. Hebben we daar wat dan ook, wat van geleerd? De proef op de som. Tot 8 juni is het de Week van de Jonge Mantelzorger. Lees het artikel en wordt bewust hoeveel jonge mensen een deel van hun leven geven om een ander een leven te geven of te laten leven. Het is uiteraard meer dan goed dat deze jonge mensen een weekje aandacht krijgen, maar geeft dat hen de jaren terug die ze eigenlijk in onbezorgdheid zouden moeten opgroeien? Om maar te zwijgen dat een aantal ook nog eens verstoken blijft van liefdevol opgroeien. Dus een week? Terecht dus dat deze week de leef- en leeromgeving van deze jonge helden extra bewust gemaakt wordt dat deze groep zorg en aandacht meer dan nodig heeft. En beste buur, als je zo iemand kent, ga ervan uit dat die veel te jonge mantelzorger zich daarvoor niet op het nog onvolgroeide borstje klopt waar een groot hart huist. M.a.w. de meest zichzelf opofferende, in stilte de lijdende leidend, zichzelf buitenspel zettende en zeker bescheiden zijnde jonge gasten, zullen zichzelf niet uitnodigen voor de activiteiten die ter ere van hen worden georganiseerd.
Spreek en kijk ze aan, leer ze kennen, geef een aai voor hun bol of klop op de te brede doch smalle schouder en vraag of ze zich alstublieft opgegeven\inschrijven voor een wel zeer verdiende aandacht.
De vorm van aandacht doet er niet toe. Het gaat om… juist!

https://mantelzorgcentraal.nl/2becool/

Adri Smits

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-