Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Tegelwiphiptip.

bomen plantenWeet je hoe het komt dat een Schot gierig is? Neen? Het is een overgezwommen Hollander. Daar moest ik aan denken toen ik las dat de inwoner van Zoetermeer een gratis boom kan ophalen. Gratis!! Dat moet wel stormlopen. Terwijl het voor bomen beter is storm te voorkomen. Of je zult maar een balkon van 2m² bezitten. Dan ben je al blij met een plankje. Dan is alleen het woord gratis gratis. Maar voor de grachtloze grootgrondbezitter of achtertuintegelpleinhobbyist eindelijk een reden om van de tuin een fitnessruimte te maken, een tegel of vier -minimaal- te verwijderen, grafgelijkend gat te graven en het wereldnatuurfondsvogeldagverblijf, de groene airco dan wel CO²snuiver een pikant plaatsje te geven zodat die afschuwelijke boom van de buren aan het zicht onttrokken is. En heb je hulp nodig? Er woont vast wel een boom van een kerel … euh, of vrouw in de straat die mee wil wippen. Dus geef die dakloze egel en de naaktslak een bladerdak boven hun hoofd en haal die gratis boom. Als je nog in Zwarte Piet gelooft, kun ook wachten tot de maan door de bomen schijnt, omdat je een kale boom mooier vindt. Maar beste verdwaalde doch droge Schot, of gratis dan nog gratis is?

Aanvragen: www.zoetermeer.nl/gratisbomen 

Adri Smits

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-