Meestal gaat een auto met de neus eerst te water, maar op het Haagsebos in Meerzicht ging dat anders. Het voertuig is zaterdag 21 juli zelfstandig het water in gereden. In eerste instantie waren er veel hulpdiensten paraat omdat men niet wist waar de bestuurder was.

 

sloot1

 

Het gebeurde toen de eigenaar de auto geparkeerd achter liet aan het Haagsebos in Meerzicht en enige tijd later zijn auto in het water zag staan. Waarschijnlijk was de handrem niet, of onvoldoende aangetrokken en kon het voertuig rustig richting het water rollen. Er werd een poging gedaan om de auto weer op de kant te krijgen, maar dit lukte niet.

Rond 17.30 op zaterdag 21 juli zag een voorbijganger de auto in de sloot staan en belde de hulpdiensten. Met veel materieel kwamen brandweer en politie naar 'de plaats des onheils'. Op dat moment wisten de hulpdiensten niet of er personen betrokken waren bij dit ongeval. Bij aankomst werd al snel duidelijk dat er geen gewonden waren gevallen en werd een berger gevraagd om de auto uit de sloot te takelen.

 

sloot2  sloot3 



Zo heeft de eigenaar een goed verhaal, is de voorbijganger met de schrik vrij gekomen en stinkt de auto behoorlijk naar stilstaand slootwater. 

 

Foto's: Roy Wolters

-advertenties-

-goede doel-