politiebus 2Na ingebroken te hebben in een restaurant aan het Lange Land werden drie verdachten in de omgeving dan de inbraak aangehouden door de politie. Het gaat om twee Hagenaars en een 41-jarige Zoetermeerder die op zondag 7 oktober rond 05.00 uur, na de inbraak zijn aangehouden.

Een getuigen zag hoe de drie verdachten bezig waren in te breken in een Restaurant aan het Lange Land, een gebouw aan de rand van de Zoetermeerse plas. Niet veel later was de politie aanwezig op het plaats delict en trof verse inbraaksporen aan.

Meteen werd de omgeving afgezocht en daar konden twee inwoners uit Den Haag worden aangehouden van 34 en 37 jaar. De derde verdachte is een 41-jarige man uit Zoetermeer. Het drietal werd gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau.

 

Met inzet van een politiehond

Het aanhouden van twee van de verdachten ging redelijk eenvoudig, maar de Zoetermeerder was niet van plan zich zomaar over te geven. Hij verstopte zich in de bosjes en was door te agenten niet meer te zien. Hierop werd een politiehond ingezet en zijn scherpe neus had de verstopte man al snel gevonden.

De eigenaar van het restaurant heeft aangifte gedaan en de politie heeft deze zaak in onderzoek. De verdachten zitten vast en worden verhoord.

 

-advertenties-

-goede doel-