apenHuiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Apenheul in Zoetermeer.

Het is een lastig vraagstuk. Ga ik zorg centraliseren of decentraliseren. Vorige week stond deze vraag centraal toen bleek dat de IC-afdeling van het ziekenhuis in Zoetermeer, verplaatst werd naar Den Haag. Wat er ten grondslag ligt aan een dergelijke beslissing kan ik wel invullen. Alleen de manier waarop het weer gaat, is toch het o zo typerende gedrag inherent aan de bewoners van een Apenheul. Ons eigen Zoetermeerse apenheul. De grootste en machtige aap in de hoge rechter boom roffelt op de borst. Net niet hard op hart genoeg zodat net geen opname in een intensive care boom nodig is. Want die dichtstbijzijnde boom heeft ie net aangemerkt als niet langer een veilig heenkomen bij gevaar. En gelijk maar afgeschaft.

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-