Wij zijn de KasteeltuynEen brassband, clown en springkussens: iedereen mocht vrijdag 24 november weten dat het IKC De Kasteeltuyn in Palenstein werd geopend. Een opening? Het IKC bestaat toch al? Dat klopt. IKC De Kasteeltuyn is niet nieuw in de wijk.

“Wij waren IKC De Meerpaal”, vertelt Mandy Stuger, locatiemanager bij gro-up kinderopvang. “Sinds vandaag heten we IKC De Kasteeltuyn.” Een nieuwe naam dus, maar nog wel een integraal kindcentrum, ofwel IKC. Hierin zit onderwijs en kinderopvang onder een dak. En dat betekent dat er ook veel wordt samengewerkt. “Daarbij hoort natuurlijk ook een nieuwe slogan: Samen spelen, samen leren, samen groeien”, vult Mandy trots aan.

 

Samenwerking

Wij zijn de Kasteeltuyn 02In IKC De Kasteeltuyn werkt de gelijknamige basisschool samen met een kinderdagverblijf, speeltaalhuis en buitenschoolse opvang (BSO) van gro-up. “Kinderen gaan van het speeltaalhuis naar school. En als ze op school zitten, gaan ze ’s middags naar BSO”, zegt GeertJan Nelson, directeur school IKC De Kasteeltuyn. “Dat zijn verschillende plekken, maar het is hetzelfde kind. En die ontwikkelt zich door. Dan is het belangrijk als de school en de kinderopvang met dezelfde dingen bezig zijn met een kind. Een doorgaande leerlijn noemen we dat. En dat is en blijft een belangrijk speerpunt van ons IKC.”

 

Feest

Het speerpunt en de samenstelling van het IKC veranderen dus niet. De naam wel. “We nemen afscheid van onze oude naam, omdat de nieuwe naam beter aansluit bij hetgeen wij hier doen en uitdragen. De nieuwe naam spreekt niet alleen kinderen meer aan maar zegt ook nog iets over de geschiedenis van de wijk. Vroeger heeft er op de plek van ons IKC een Castellum (een fort) gestaan. Daarnaast staan de nieuwe huizen in de wijk De Tuyn van Palenstein. Daarom heten wij nu IKC De Kasteeltuyn”, vertelt GeertJan. En dat hoorde je 24 november van ver. Brassband Earthquake was opgetrommeld om de omdoping muzikaal te begeleiden. Clown Kiekeboe goochelde spannende trucs, Clown Kim vouwde ballonnencreaties en gro-up buurtwerk kookte samen met de kinderen heerlijke creaties. Daarnaast gaven de springende kinderen op de springkussens IKC De Kasteeltuyn een vliegende start.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-