20231118 intocht Sint Zoetermeer  GVW 6511Na de hele drukke Sinterklaasperiode zal Sinterklaas met zijn Pieten ook weer vertrekken. Veel ouders kijken er stiekem ook weer naar uit, want de Sint brengt naast veel cadeautjes en pret ook een heleboel spanning met zich mee voor de kinderen.

Veel kinderen vragen of Sinterklaas wel écht weg gaat, sommige volhouders blijven nog wekenlang hun schoentje zetten en Sinterklaasliedjes zingen. Nu kunnen kinderen Sinterklaas en zijn Pieten in Zoetermeer zelf komen uitzwaaien en zien dat zij woensdag 6 december echt vertrekken met hun koffers.

 

UITtocht Sinterklaas

Samen met Ozosnel, alle koffers en de Pieten, zal Sinterklaas omstreeks 16.30 uur vanuit de Dorpsstraat vertrekken richting het Stadshart. De burgemeester ontvangt daar Sinterklaas ter hoogte van het Stadhuisplein en onderweg hebben alle kinderen nog de mogelijkheid om Sinterklaas gedag te zeggen, nog even snel op de foto te gaan en te bedanken voor alle gekregen cadeautjes. Hierna zal Sinterklaas met de burgemeester mee naar binnen gaan het Stadhuis in en echt gedag zeggen, tot volgend jaar.
De uittocht zal woensdag 6 december in de Dorpsstraat bij Pilatusdam starten, door de Dorpsstraat heen, langs het Nicolaasplein, Dobbe en de tocht eindigt bij het Stadhuis in het Stadshart.

 

Uittocht gemist? Bekijk de uitzwaaifilm!

Wie niet kan komen kijken bij de Uittocht van Sinterklaas, kan ook met zijn kind het uitzwaaifilmpje van Zoetermeer Actief bekijken, dat ook op woensdag 6 december gepubliceerd zal worden. De uitzwaaifilm is, na de serie ‘Sint wil taart’ een mooie afsluiting van de Sinterklaasperiode.

Foto: Gerard van Warmerdam

Alle activiteiten met Sinterklaas vind je ook terug op de Sinterklaasagenda van Zoetermeer Actief: Sinterklaas-agenda

Kijk ook naar de miniserie 'Sint wil taart': https://www.zoetermeeractief.nl/nieuwshome/actueel/25863-sint-wil-taart-serie

-advertenties-

-goede doel-