IMG 20181211 200535Bakker Ammerlaan draagt de Molen De Hoop in Zoetermeer al vele jaren een warm hart toe. Zij tonen dat met het afnemen van molenmeel voor het bakken van hun brood. Bovendien doneert Bakker Ammerlaan elk jaar een geldbedrag voor het onderhoud van de molen.

20181229 3794Het grote winterse evenement 'Magisch Zoetermeer' is alweer voorbij. De afgelopen 4 dagen kon heel Zoetermeer genieten van nostalgische attracties, foodtrucks, theater en muziek op de Markt. Organisator Mark Merckens is tevreden over het evenement.

DSC 9479Zoetermeerders die straks het nieuwe jaar willen vieren met een frisse plons in het water, moeten dit jaar verder reizen voor hun Nieuwjaarsduik. Na 10 jaar is er dit jaar geen Zoetermeerse duik meer, het college vond het evenement te duur worden.

ronald de jong dunblaneWoensdag 2 januari zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk (Dorpsstraat 59) worden gegeven door Ronald de Jong (orgel) met als titel:’Met Bach het nieuwe jaar in’. In een half uur tijd zal organist De Jong vele stukken van Bach laten horen.

zanzibarplein oosterpoort gebouw van de maand 01Zoetermeer kent unieke architectuur waar de meeste mensen onwetend langslopen. Meer weten over welke architectuur Zoetermeer rijk is? In de serie ‘Het gebouw van de maand’ laat Architectuur Punt Zoetermeer verschillende bijzondere gebouwen zien, deze maand de Oosterpoort aan het Zanzibarplein.

 De kerstvakantie is een magische tijd. Overal lichtjes, vrolijke mensen met blije gezichten, veel gezelligheid, Heerlijk bij de kachel zitten als er buiten een koude wind waait. Met een beetje mazzel ligt er ook nog sneeuw of ijs. Ook bij Speelmeer hangt donderdag 3 januari een magische sfeer!

20181228 3747Het Kinderpretplein werd dit jaar gehouden in de grote tent op het Magisch Zoetermeer terrein op de Markt. Naast schminken en knutselen werd er ook de 'Zoetermeer got Talent' wedstrijd gehouden, waar jonge talenten lieten zien wat ze in huis hadden.

20180904 132112Heeft u leuk Zoetermeers nieuws? Tip de redactie van Zoetermeer actief! U kunt ook zelf een artikel insturen, bijvoorbeeld als het volleybalteam van uw dochter kampioen kan worden, u samen met de straat een groot buurtfeest organiseert of de school om de hoek een sponsorloop houdt. Wij horen het graag!

20181228 3756Het Woonhart trakteert alle klanten tussen kerst en oud en nieuw op lekkere 'oudjaarswafels', in de vorm van een hartje. Zo heeft het Woonhart  elke dag iets lekkers voor zijn bezoekers, de actie wordt zondag 30 december afgesloten met heerlijke oliebollen, warme glühwein en chocolademelk.

Vuurwerk 2Ook dit jaar wordt er bij de Markt weer een spetterende vuurwerkshow georganiseerd met oud en nieuw. Op maandag 31 december om 23.45 uur is iedereen van harte welkom op de Markt om gezamenlijk af te tellen naar het nieuwe jaar.

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-