In de herfstvakantie plaatsen we een interview met een jongere over zijn of haar passie. Vandaag vertelt Jacelyn over haar passie: zingen en optreden.

Jacelyn 2

Vertel eens iets over jezelf? 

"Mijn naam is Jacelyn, ik ben 16 jaar en ik woon met mijn ouders, 2 broertjes en 1 zusje in Zoetermeer sinds mijn 5e jaar. Ik volg een mbo-opleiding in Leiden tot allround schoonheidsspecialiste." 

Hoe lang zing je al? 

"Ik zing al zo lang als ik me kan herinneren, maar vanaf mijn 10e ben ik ook zanglessen gaan volgen. Op dit moment zit ik niet meer op zangles, omdat ik het heel druk heb met mijn opleiding en ik heb daarnaast ook nog een baantje. Op dit moment doe ik vooral zelf zangoefeningen en begeleid mezelf daarbij, want ik speel ook piano. Ik besteed iedere dag wel tijd aan het zingen, maar ik zou in de toekomst, als ik weer wat meer tijd heb, zeker weer zanglessen willen gaan volgen, want je leert daar echt heel veel van." 

We hebben je zien zingen bij het Walk for Peace evenement, heb je al vaker voor publiek opgetreden? 

"Ja, ik heb al eerder voor publiek gezongen. Door corona is alles een beetje stil komen te liggen, maar ik heb eerder al bij het CKC opgetreden en ik heb ook een paar festivals gedaan." 

Jacelyn 1Wat vond je zelf je beste optreden tot dusverre? 

"Ik vond het optreden bij Walk for Peace wel heel leuk en was best tevreden met hoe het gegaan is. De organisatie had mijn vader benaderd om te vragen of ik daar wilde optreden en daar ben ik best wel trots op." 

Wat zou je uiteindelijk willen: van zingen je beroep maken of wil je het als hobby blijven doen? 

"Dat weet ik nog niet zo goed. Ik vind zingen heel leuk, wil het ook zeker blijven doen. Maar ik vind mijn opleiding ook heel interessant, uiteindelijk kun je daarmee allround schoonheidsspecialiste worden en dat vind ik ook een mooi beroep." 

Zou je ook mee willen doen aan een talentenjacht zoals The Voice of Holland? 

"Dat staat zeker op mijn bucketlist! Ik ben te oud voor The Voice Kids en voor de 'grote' Voice moet je minimaal 17 jaar zijn. Tegen die tijd ga ik kijken of ik me misschien ga opgeven om mee te doen." 

Wie zie je als je grote voorbeeld? 

"Dat zijn 2 mensen: Beyoncé en mijn moeder! Mijn moeder kan ook prachtig zingen, ze heeft daar zelf nooit iets mee gedaan, maar ik denk wel dat ze mij haar talent heeft doorgegeven. We vinden het ook heel leuk om af en toe samen wat te zingen." 

Wat vind je het allerleukste aan zingen? 

"Ik vind het leukste dat je bij zingen nergens anders aan hoeft te denken, al je zorgen vallen eigenlijk weg en het is natuurlijk ook geweldig om mensen blij te kunnen maken met je zangstem." 

Stimuleren je ouders je om door te gaan met zingen? 

"Jazeker. Muziek is heel belangrijk in ons gezin en mijn ouders vinden dat ik vooral moet doen waar ik blij van word, dus stimuleren ze me zeker om door te gaan met zingen, al dan niet als beroep." 

Heb je ook nog tijd voor andere hobby's? 

"Ja, ik doe aan Thai boksen en aan nagelstyling. Ik heb daar al mijn certificaat voor gehaald, het is ook een onderdeel van mijn opleiding en ik ben daar nu al actief mee bezig." 

 Tekst: Vera Voogt

Tijdens de Vredeswandeling 2021 zong Jacelyn als afsluiting van de wandeling:

 

-goede doel-