20220602 31902Weet u wat de betekenis is van de straatnaam waar u woont? In Straat in beeld gaan wij op zoek naar de informatie achter het blauwe bordje bij u in de straat. Deze week het Zalkerbos in Meerzicht.

Het Zalkerbos ligt in de bossenbuurt in de wijk Meerzicht. Het is een zijtak van de Meerzichtlaan en gaat over in het Hoevebos. Al deze straten zijn genoemd naar bossen in de provincie Overijssel.

 20220602 31898  20220602 31903

 

In het Overijsselse Zalk vinden we het Zalkerbosch. Dit kleine bos is een hardhoutbos op een uiterwaarde bij Zalk en werd in vroegere tijden gebruikt als hakhout. In een samenwerkingsverband van de overheid met de provincie en gemeenten werkt men onder andere aan de verbetering van de uiterwaarden bij Zalk.

Het Zalkerbosch heeft wat veranderingen ondergaan. Zo is een oude boerderij gesloopt en is de geasfalteerde toegangsweg vervangen door een onverhard struin pad. Dit pad maakt deel uit van de wandelpaden rond Zalk. Daarnaast zijn er diverse zaden geplant ter aanvulling en uitbreiding van het Zalkerbosch.

 

 Zalkerbos Zalk2               Zalkerbos Zalk 

 

Leuke weetjes: Zalk is bekend van het kruidenvrouwtje Klazien uut Zalk en van de film Oorlogswinter; Zalk is gebruikt als locatie voor het fictieve plaatsje Vlank.

 

Tekst: Marielle Mets
Foto’s: IJsseldeltaprogramma + IJsselID

Zie voor een overzicht van alle straten: Straat in beeld

wegstapelplein

 

Hier vindt u het complete overzicht van alle straatnamen die op Zoetermeer actief aan bod zijn geweest. De straatnamen zijn gesorteerd per wijk zodat u ze gemakkelijk terug kunt vinden!

Overzicht straat in beeld

-goede doel-