november 23

 • Straat in beeld: de Karel Doormanlaan

  karel doormanlaanU heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek 'straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week: de Karel Doormanlaan in de wijk Dorp.

 • Denksport met Bram: Sinterklaasdrive BC Kontrakt

  bridgeBram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: Sinterklaasdrive BC Kontrakt

 • Weekend Foto

  Paul_Appel_noordaaFoto van de week. Elke zondag publiceren we een foto die ergens in Zoetermeer gemaakt is. De foto's vindt u ook terug onder 'Z'meerders - foto van de week'.

 • Lunchconcert met Camilla (viool) en Josje (vleugel)

  Josje en CamillaWoensdag 6 december zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk (Dorpstraat 59) te Zoetermeer worden gegeven door Camilla van der Kooij - viool & Josje Goudswaard – vleugel. Muziek die je raakt, dat is waar Camilla en Josje altijd naar op zoek zijn.

 • Tekort aan medicijnen in 2024?

  Foto medicatieDe Zoetermeerse apotheken maken zich zorgen over de beschikbaarheid van medicijnen volgend jaar. Met de campagne ‘Klaar met tekorten’ laten de apotheken hun stem horen.

 • Weekend uittips 1-3 december

  221D16EB 77A5 429E 8A96 4B86F561C2B6Het laatste weekend voor Sinterklaasavond! In onze weekendtips vind je nog een paar laatste Sinterklaas activiteiten, een speurtocht, meet en greet en uiteraard schoen zetten. Wil je zelf even heerlijk ontspannen? Gooi dan je heupen los tijdens loco latin of start het weekend met een filmpje pakken.

 • 4,9 miljoen subsidie voor Terra Nova

  terra_nova_gestriptDe gemeente Zoetermeer krijgt van het Rijk 4,9 miljoen subsidie vanuit de Start Bouw Impuls (SBI) voor het project Terra Nova. Terra Nova is een bedrijvengebouw, dat wordt omgebouwd tot woningen, aan de Boerhaavelaan in de nieuwe wijk Entree.

 • Blijvend contact na de VoorleesExpress

  Vrijwilliger Ron Caster met zijn voorleesgezin familie Bodnaraschek fotograaf Leon KoppenolDe VoorleesExpress is een project om de taalontwikkeling van kinderen tussen 2 en 8 jaar te bevorderen met voorlezen, doen van taalspelletjes doen en ouders tips te geven hoe zij het kunnen overnemen.

 • Het Vonkje bestaat vijf jaar

  Vijf jaar Vonkje fotograaf Jeroen StahleckerOuderenproject Het Vonkje bestaat dit jaar vijf jaar en dat is deze week uitbundig gevierd. Om en nabij honderd ouderen kwamen naar inZet Centrum om te genieten van een vol en gevarieerd programma. De dag begon met een lezing door Karel Ligtvoet over het ouderenbrein.

 • Uitzwaaien Sinterklaas

  20231118 intocht Sint Zoetermeer  GVW 6511Na de hele drukke Sinterklaasperiode zal Sinterklaas met zijn Pieten ook weer vertrekken. Veel ouders kijken er stiekem ook weer naar uit, want de Sint brengt naast veel cadeautjes en pret ook een heleboel spanning met zich mee voor de kinderen.

 • Kai Sei karateka Elise Nederlands Kampioen

  20231125 123227 2Zaterdag 25 en zondag 26 november vonden in het Topsportcentrum Landstede te Zwolle de NK Karate & Para-Karate 2023 plaats. Een kleine selectie van elf Kai Sei karateka heeft gestreden op de officiële NK Karate & Para-Karate 2023 van de Karate-do Bond Nederland.

 • Veel blije gezichten bij Sinterklaasfeest Rotary en Piëzo

  Sint piezo rotaryHet Sinterklaasfeest dat in Castellum Palensteyn werd gehouden is een succes geworden, in totaal hebben 128 kinderen het feest bezocht. Voor het vierde achtereenvolgende jaar hebben Rotaryclub Zoetermeer-Zegwaart en Piëzo de handen ineengeslagen voor de organisatie van een Sinterklaasfeest.

 • Burgerberaad over afvalinzameling

  Afval 1Komend voorjaar gaan inwoners van Zoetermeer aan de slag met het bedenken van eigen ideeën voor het afvalbeleid in de stad. Deze inwoners, die speciaal voor dit doel worden geloot, vormen gezamenlijk het Burgerberaad afvalinzameling.

 • Succesvolle derde editie radio-uitzending NRG 079

  1 studioVijf uur radio door en over ondernemend Zoetermeer: tijdens de Dag van de Ondernemer zetten gemeente Zoetermeer en Netwerk Zoetermeer met een live uitzending van radio NRG 079 (spreek uit: “Energy Zoetermeer”), ondernemers in de stad in het zonnetje.

 • Beter sportaanbod voor mensen met een beperking

  GSVK0029Tijdens de jaarlijkse G-sportdag hebben negen wethouders uit de regio Haaglanden een samenwerkingsovereenkomst ondertekend om het sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking te verbeteren. De gemeentes vinden dat mensen met een beperking recht hebben op een goed en toegankelijk sportaanbod.

 • Straat in beeld: Sint Nicolaasstraat

  20231121 42109U heeft zich vast wel eens afgevraagd waar een straatnaam naar vernoemd is of wat de betekenis is. In onze vaste rubriek ‘Straat in beeld’, gaan we op zoek naar de betekenis achter de naam. Deze week een speciale straat, namelijk de Sint Nicolaasstraat in wijk Dorp.

 • Dansen met Sint in Noordhove

  Sint Noordhove2Sinterklaas bezocht zaterdag 25 november ook Winkelcentrum Noordhove met zijn Pieten. DJ Piet zorgde voor leuke muziek, waarbij niemand zijn voeten stil kon houden. Ook Sinterklaas stond mee te dansen met de kinderen.

 • Sint reikt prijzen uit in Buytenwegh

  20231125 42301Sinterklaas reikte zaterdag 25 november in Winkelcentrum Buytenwegh de prijzen uit van de jaarlijkse Sinterklaas kleurwedstrijd. Wethouder Willeke Mertens ontving de Sint in het Winkelcentrum, waar al tientallen kinderen en ouders stonden te wachten op het bezoek van de Goedheiligman.

 • IKC De Meerpaal wordt De Kasteeltuyn

  Wij zijn de KasteeltuynEen brassband, clown en springkussens: iedereen mocht vrijdag 24 november weten dat het IKC De Kasteeltuyn in Palenstein werd geopend. Een opening? Het IKC bestaat toch al? Dat klopt. IKC De Kasteeltuyn is niet nieuw in de wijk.

 • Sintfeest Zoetermeer

  sintfeestSint en zijn Pieten zorgen er alweer 10 jaar voor dat ze het Sintfeest niet wordt overslagen in Zoetermeer. In samenwerking met Kiwanis werd er een verzorgde middag gegeven voor kinderen voor wie het vieren van Sinterklaas niet vanzelfsprekend is.

-advertenties-

-goede doel-