VraagtekenWist u dat? In deze rubriek onthullen we leuke feitjes en wetenswaardigheden over Zoetermeer. Van de hoogte van de Zoetermeerse Watertoren tot de eerste Ambachtsheren, verrassend en leuk om te weten over je stad! Deze keer: Backhausmilch, de moedermelkvervanger, geproduceerd door Nutricia.

NutriciaIn Zoetermeer vestigde Martin van der Hagen in 1896 zijn stoomzuivelfabriek en net als Brinkers begon ook Van der Hagen met margarine.
Een broer van Martin was in 1896 als inspecteur vande Volksgezondheid aanwezig bij een congres waar de Duitse professor Alexander Backhaus zijn bacterievrije babyvoeding presenteerde onder de naam Backhausmilch. Martin van der Hagen kocht daarop direct een licentie en nog datzelfde jaar richtte hij in Zoetermeer een fabriek op voor zuigelingenvoeding uit koemelk. Deze kreeg, één van de voorwaarden van Backhaus, de naam Nutricia, afgeleid van het Latijnse woord voor voedend. Het bedrijf kreeg in 1997 de naam Numico en werd in 2007 overgenomen door het Franse voedingsbedrijf Danone. Nutricia leeft nu voort als merknaam voor babyvoeding en medische voeding.

Heeft u zelf ook leuke feitjes over Zoetermeer? Stuur ze naar onze redactie! Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-advertenties-

-goede doel-