49bfacda 4fc9 4a66 b751 91bbb55217ca 700x525De Wereldwinkel heeft goed gedraaid vorig jaar. De bescheiden winst gaat deels in de reservepot en wordt deels geschonken aan goede doelen. Dit jaar doet ze dit door drie wereldverbeteraars te ondersteunen door ze ieder duizend euro te schenken.

Als eerste aan 'PlusPlus Solidaridat', een microkrediet voor boeren, het geld komt na een tijd dus ook weer terug. Daarnaast ook aan 'Just Diggit', die als doel heeft Afrika te vergroenen. Door kuilen te graven wordt het water vastgehouden en groeien er weer planten. Ook kan het besteed worden aan nieuwe bomen en zaden. En tot slot werd gedoneerd aan het bedrijf 'Stichting Simbolica Projecten' die ieder jaar zevenhonderd kinderen probeert te helpen om onderwijs te volgen. Met de donatie van de Wereldwinkel Zoetermeer kunnen 66 kinderen ondersteund worden.

De Wereldwinkel heeft als doelstelling om tot een rechtvaardige wereldsamenleving te komen. Dat doen ze door fairtrade producten te verkopen en daarmee makers uit ontwikkelingslanden te ondersteunen in hun ondernemerschap. De focus ligt hierbij op kwetsbare groepen. Fairtrade betekent dat een eerlijke prijs geboden wordt, dat onder goede arbeidsomstandigheden en met respect voor het milieu gewerkt wordt en dat de makers ondersteund worden met de benodigde kennis. 

Foto: Stichting Simbolica Projecten

-advertenties-

-goede doel-