Pro Patria 1e divisieZaterdag 16 december vonden de Nederlandse Kampioenschappen trampolinespringen voor teams plaats in Oss, voor alle divisies. Het was de laatste wedstrijd van het jaar voor de trampolinespringers van Pro Patria.

In de eerste divisie was er één team gevormd door Fiënna, Rosanna, Elin en Denise. Bij de plaatsingswedstrijden wisten zij hun concurrenten achter zich te laten en hadden daarom de lat hoog liggen. De voorronde was nog spannend vanwege twee fouten die werden gemaakt. Toch wisten ze zich als eerste te plaatsen voor de finale. Hier wisten de dames hun zenuwen in bedwang te houden en sprongen foutloos de finale. Met meer dan drie punten verschil op nummer twee werden zij Nederlands Kampioen.

Ook in de tweede divisie had Pro Patria twee teams die mochten deelnemen aan het NK. Het team bestaande uit Layla, Zahra, Linde en Lara werd 12e van de 15. Het team met Bente, Marwa en Valery werd, ondanks dat ze teamgenoot Xiunan moesten missen vanwege een blessure, zeer verdienstelijk zevende.

In de derde divisie had Pro Patria twee teams die zich voor deze wedstrijd hadden geplaatst. Het team van Nora, Ava, Sara en Noë sprong met zijn drieën vanwege ziekte bij Nora. Ze hebben gestreden en een knappe 19e plek weten te veroveren.

Het tweede team bestond uit Zoë B, Eleonora, Zoë H en Sophie. Doordat alle vier de meiden prachtige oefeningen hebben neergezet, wisten ze zich te plaatsen voor de finale. Ze gingen als vierde, en tevens als jongste deelnemers in deze categorie, de finale in en werden uiteindelijk zeer knap zesde.

Op de foto v.l.n.r.: Elin, Rosanna, Fiënna en Denise

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-