IMG 2017 ThuisWerkfruit box LR vrijstaand copyWas er met de Sint en Kerst al niets bij de koffie nu ook geen fruit meer op het werk. Vanaf dit jaar is er geen gratis fruit meer op de werklocatie van het HagaZiekenhuis in Zoetermeer. Het ziekenhuis heeft de contracten met leveranciers: Fruit op je werk (Zoetermeer) en Froot (Den Haag) opgezegd.

In Den Haag treft deze maatregel slechts enkele afdelingen, in Zoetermeer was Fruit op het werk voor alle afdelingen beschikbaar.

Als reden wordt opgegeven de bezuinigingsactie waar het ziekenhuis voor staat. Ook individuele afdelingscontracten met een fruitleverancier moeten worden opgezegd. Er is eerst gekeken of het mogelijk was op beide locaties voor iedereen gratis fruit aan te bieden. Bekend was dat het gratis fruit erg werd gewaardeerd in het HagaZiekenhuis Zoetermeer, maar op basis van de kosten is met instemming van de Raad van Bestuur besloten om de fruitcontracten op beide locaties op te zeggen.

Het contract met Fruit op je werk in Zoetermeer zou op 1 januari 2024 met een jaar worden verlengd. Omdat er haast was met het opzeggen was het niet mogelijk het personeel hierop voor te bereiden. In Zoetermeer is de levering van Fruit op het werk nu gestopt. Voor Den Haag zijn de laatste leveringen in week 4.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-