nat pak ongeval
Een 21-jarige man probeerde na een botsing met een lantaarnpaal de politie te ontlopen door in het water te springen. Eenmaal in het ijswater zag de bestuurder in dat het geen zin meer had om te vluchten en kwam hij toch maar weer naar de kant.


In de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 januari zagen agenten een auto met verhoogde snelheid door rood rijden op de Australiƫweg. Hierop besloten zij achter de auto aan te gaan die vervolgens niet leek te willen stoppen voor de politie. Ver kwam hij echter niet, want toen hij de afslag richting de Edisonstraat nam kwam de auto tegen een verkeerslicht tot stilstand.
De 21-jarige bestuurder was in eerste instantie vastbesloten om te ontkomen en sprong daarvoor zelfs in het ijswater. Met agenten langs de kant realiseerde hij zich dat wegkomen geen zin meer had en besloot toch maar terug te komen. De bestuurder werd aangehouden en bleek onder invloed van alcohol. In totaal werd 370 Ug/L geblazen en aangezien deze man beginnend bestuurder was mocht hij zijn rijbewijs direct inleveren. Er is een proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en het negeren van het rode verkeerslicht. Het verkeerslicht en de bestuurder zijn verder ongedeerd gebleven. De 21-jarige man mocht het politiebureau na verhoor verlaten in een nat pak zonder rijbewijs en auto.

Foto: Facebook politie Zoetermeer

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-