Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: De pretnachtbus.

sh busstation 6Er komt een bus en om daar een keertje gebruik van te maken, mag je daar zomaar vijf nachtjes over slapen om dan pas te beslissen of je meegaat. De nachtbus tussen Zoetermeer en Den Haag en tussen Leiden en Zoetermeer gaat weer rijden. De naam nachtbus zegt het al, echt iets voor de nachtbrakers. Je zult maar chauffeur zijn … of schoonmaker. Of misschien wel beide gezien de krapte op de arbeidsmarkt en het huidige ongure migratieklimaat. In ieder geval vind ik het knap dapper om op de vrijdag- en zaterdagnacht met een bus vol met puistjes, dronken, stoned en bijna zwangere jongelui rond te rijden. Het heeft mij altijd wel gefascineerd wie die helden zijn die ‘s nachts met een bus vol met pillenslikkers, gasten die aan de lijn doen, personen met een verlengde houdbaarheidsdatum door de alcohol en helaas ook goed opgevoede jongeren de weg op durven gaan. Alhoewel, je hebt nu wel droomvlucht, sprookjesbos, survival en Joris en de draak voor maar €6,50, een stuk voordeliger dan dat andere schoolreisje. Dat weer wel. Toch jammer dat ik op die tijd reeds mijn roes uitslaap.

Adri Smits

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-