Picasso lyceum 2024September vorig jaar is er een verbeteropdracht geformuleerd door de inspectie van het onderwijs voor het Picasso Lyceum. Eind januari is de school volgens de inspectie op de goede weg en heeft in een half jaar tijd veel vooruitgang geboekt.

Een belangrijk punt in de verbeterplannen was het terugwinnen van het vertrouwen in school van ouders en leerlingen. Er wordt veel aandacht besteed aan contact met ouders, die ook via een nieuw platform op de website contact kunnen leggen met leraren en begeleiders.
Een van de meest genoemde klachten ging over de korte instructietijd op de school, deze is inmiddels uitgebreid. Een nieuw rooster voor de leerlingen is ingegaan op 4 december, waarbij de leerlingen meer les krijgen en minder lang zelfstandig werken. Marien Smits, interim rector Picasso: "De lestijd is van 30 minuten naar 60 tot 120 minuten gegaan. Binnen die lestijd kunnen de leerlingen dan ook zelfstandig aan opdrachten werken, maar er is altijd een bevoegd vakdocent aanwezig voor vragen. Voor de eindexamenleerlingen hebben we er een extra schepje bij gedaan om hen goed voor te bereiden op de komende examens. Zo is er extra bijles mogelijk als daar behoefte aan is en zijn er extra examentrainingen."

Tijdens het open huis, begin februari, is dit ook opgemerkt door de bezoekende ouder. “Nu ik langs ben geweest is het negatieve beeld van Picasso bijgesteld, de school voelt goed,” aldus een moeder van een potentiële nieuwe leerling. De ouders hebben uitgebreid de mogelijkheid gehad om met de directie in gesprek te gaan. Voorafgaand was er ook een informatievideo gemaakt die te bekijken is op de website.

Het Picasso heeft ook in de organisatie van de school stappen gemaakt en een aantal veranderingen doorgevoerd. De school is dan ook is positief gestemd en ervan overtuigd dit schooljaar alle stappen te zetten die nodig zijn om weer positief beoordeeld te worden door de inspectie.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-