72FB001E 8618 41F2 BC34 15BDEDB65C67Pedagogische medewerkers van kinderopvang Junis hebben in de voorjaarsvakantie verschillende sporttoernooien en workshops georganiseerd waaronder een basketbal- en waterpolotoernooi.Verschillende BSO locaties uit Zoetermeer namen deel aan de uitdaging die kinderen stimuleert om meer te sporten.

BCE2673C 1416 4B58 88FD 1C2315FD7FB6De vakantie werd afgetrapt met het waterpolotoernooi. Verschillende bso-locaties uit de buurt deden met veel plezier mee. Ruim 285 kinderen deden mee aan het basketbaltoernooi. Dit basketbaltoernooi was het grootste toernooi van Junis ooit. Zowel bso-locaties uit Alphen als Zoetermeer deden mee. De hele dag speelden de locaties wedstrijden tegen elkaar en aan het einde van de dag was er een prijsuitreiking. De medewerkers van locatie De Lapjeskat organiseren dit toernooi elk jaar met veel enthousiasme in samenwerking met basketbalvereniging Alphia Tigers. 

Jeffrey en Dominique werken als pedagogisch medewerkers in de werkgroep bewegen en sport. Jeffrey: "Sporttoernooien organiseer ik om verschillende redenen. Natuurlijk om kinderen blij te maken en ze een topdag te geven in de vakanties. De kinderen komen in aanraking met verschillende sporten. Dat maakt hun keuzes ook veel makkelijker om een sport te kiezen. Maar we doen het ook om kinderen te helpen aansluiting te zoeken met andere kinderen. Het is voor iedereen.”

Naast de toernooien waren op de bso-locaties in Bodegraven en Zoetermeer veel sportieve workshops, waaronder korfbal en basketbal. Nieuwe sporten worden geïntroduceerd bij kinderen om ze hiervoor enthousiast te maken. 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-