1B7D7740 279D 4540 A52C EDA5BF6B002CPiëzo heeft in samenwerking met stichting VoedselSurplus de handen ineengeslagen om voedseloverschotten van Dirk Supermarkt in Zoetermeer een zinvolle bestemming te geven. VoedselSurplus, dat zich landelijk inzet tegen voedselverspilling, heeft Piëzo specifiek benaderd om overtollige levensmiddelen te distribueren naar sociale eet initiatieven.

Stichting VoedselSurplus heeft als primaire doelstelling om voedselverspilling te minimaliseren door ongebruikte levensmiddelen een tweede leven te geven. Dit initiatief, dat elders in Nederland succesvol wordt toegepast, wordt vanaf nu ook in Zoetermeer gestart.

Gioia Conte, sociaal cultureel werker bij Piëzo, is enthousiast over deze samenwerking. Samen met een team van vrijwilligers zal zij de logistiek coördineren, waarbij de voedseloverschotten bij diverse vestigingen van Piëzo terechtkomen. Hier zullen ze worden ingezet voor de bereiding van maaltijden in sociale eetgelegenheden. Deze efficiënte samenwerking draagt niet alleen bij aan het minimaliseren van voedselverspilling, maar versterkt ook de sociale impact van Piëzo in Zoetermeer door praktische hulp te bieden aan hen die het nodig hebben. 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-