P1020188Op 29 februari was het precies 40 jaar geleden dat meester Peter den Blaauwen bij de Unicoz (toen nog VCOZ) startte als leerkracht in het basisonderwijs. Peter begon zijn loopbaan op de Jan van Nassauschool; hierna heeft hij gewerkt op Het Noordeinde en de Oranjerie.

P1020222Op dit moment is Meester Peter leerkracht van groep 8 op Basisschool Het Noorderlicht in Oosterheem. Zijn 40-jarig jubileum was natuurlijk een goede reden om hem deze dag in het zonnetje te zetten.

’s Ochtends werd meester Peter thuis verrast met een ontbijt. Vervolgens kwam hij via de rode loper de school binnen waar hij feestelijk werd onthaald door alle leerlingen en leerkrachten. Er werden mooie woorden gesproken en cadeaus overhandigd door directeur Maaike Bergsma en het bestuur van de Unicoz.

Na deze officiële gebeurtenis maakte meester Peter er een gezellige dag van met zijn groep 8; door de leerlingen waren er allerlei lekkernijen gemaakt die met smaak werden opgegeten en er werd een Zweeds renspel gedaan waarbij de kinderen allerlei vragen over meester Peter moesten beantwoorden.

Na schooltijd werd hij door zijn team meegenomen om te gaan karten. Naar verluidt hebben zijn collega’s hem laten winnen om deze dag voor hem leuk af te sluiten.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-