Greenteam raadszaal Wim van Vliet FOTOFLEX.NL 12032024Het Greenteam Zoetermeer debatteerde in de raadszaal van de gemeente over een duurzamer Zoetermeer. Het Greenteam is een initiatief van leerlingen en docenten van Zoetermeerse middelbare scholen die Zoetermeer groener en duurzamer willen maken.

Ze worden hierin ondersteund door netwerkorganisatie DuurSamen Zoetermeer. De avond, die werd georganiseerd door de gemeente, werd bezocht door leerlingen, docenten en ouders van de Greenteams. Daarnaast waren ook wethouder Velzen en verschillende raadsleden aanwezig om het debat te kunnen voeren.

Nadat gespreksleider Frits Bloembergen van het debatbureau wethouder Velzen het woord had gegeven om de bijeenkomst te openen spraken verschillende leerlingen van de Greenteams van het Alfrink College, het ONC en het Erasmus college zich uit over onderwerpen als: meer groen in de stad, betere afvalinzameling en klimaatactie. De raadsleden reageerden op de stellingen en gingen op een constructieve manier met elkaar in debat.

Na het debat mochten de leerlingen voor een door hun gekozen lokaal goed doel pitchen. Zo werd er gepitched voor de egelopvang, de wilde kruidenwandeling, voedselbos Geuzengroen en wijktuin Noordhove waar Stichting Piëzo initiatieven ontplooit. Na wijs beraad verdeelden de raadsleden de beschikbare 2500 euro over alle vier de goede doelen. In het nagesprek ontstonden allerlei ideeën waar de Greenteams nu mee verder gaan.

Foto: Wim van Vliet Fotoflex

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-