NLdoet burgemeester
Op 15 en 16 maart was het NLdoet, door het hele land waren er 6900 activiteiten waar mensen kennis konden maken met vrijwilligerswerk. Ook in Zoetermeer waren er veel activiteiten georganiseerd. Burgemeester Bezuijen, wethouder Ter Laak en wethouder Weerwag deden ook mee.


Wethouder Weerwag ging pannenkoeken en poffertjes bakken voor senioren bij zorglocatie De Morgenster. Stichting Jong Perspectief liet inwoners op deze manier kennismaken met hun maatjes- en mentorproject.
Wethouder Ter Laak wenste eerder alle vrijwilligers die meededen aan NLdoet succes. Zelf deed ze ook mee aan een activiteit. Ze hielp in Wijktuin Noordhove mee met het opknappen van de kruidentuin. Er werd een nieuw hekwerk geplaatst, de tuin werd gesnoeid en er werden moestuinbakken gemaakt.
Burgemeester Michel Bezuijen hielp de bewoners van een woongroep van Stichting LIMOR tijdens NLdoet: ‘Samen met de enthousiaste bewoners is de gezamenlijke tuin aangepakt. We hebben geverfd en de bloembakken gevuld met plantjes. Nu is de tuin weer klaar voor gezellige activiteiten. Een leuke middag en fijn om te doen. Tijdens NLdoet kan iedereen ervaren hoe belangrijk vrijwilligerswerk is en hoe je hiermee het verschil kunt maken voor een ander.’

 NLdoet Ter Laak  NLdoet Weerwag 2
Wethouder Ter Laak helpt in de tuin Wethouder Weerwag aan de slag met pannenkoeken bakken

Ook kennismaken met vrijwilligerswerk?

zm voor elkaarHeeft u NLdoet gemist, maar wilt u graag iets doen voor een ander of het verschil maken? Dan is vrijwilligerswerk misschien wel iets voor u! Het is leuk en divers en iedereen kan het doen. In de buitenlucht, een buurtcentrum of bij mensen thuis. Zoetermeer voor Elkaar is hét platform waar u vrijwilligerswerk vindt dat bij u past. Via www.zoetermeervoorelkaar.nl vindt u meer informatie en kunt u zich aanmelden.

Het platform Zoetermeer voor Elkaar, waar mensen die vrijwilligerswerk willen doen of vrijwilligers zoeken elkaar kunnen vinden werd 4 jaar geleden opgericht, tijdens NLdoet 2020. Het platform wordt goed bezocht door Zoetermeerders.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-