Foto 2 GvLIJvdG april 2024De populaire lunchpauzeconcerten zijn al langer bekend in de Oude Kerk in de Dorpsstraat, maar er is nu ook Avondmuziek. Dit is een muzikale avonddienst met lezing en lied, gebed en instrument. Op zondag 14 april is het thema ‘Goede Herder-zondag’, waarbij Psalm 23 centraal staat.

Avondmuziek begint zondag 14 april om 18.30 uur, Dorpsstraat 59. The Lord is my Shepherd van John Rutter klinkt en er is vierhandig orgelspel. Er is muzikale medewerking van onder meer het Oude Kerk Ensemble, onder leiding van cantor Iddo van der Giessen uit Rotterdam-Schiebroek, en van organist Geurt van Lagen. Ds. Hans van Walsum uit Poortugaal is de liturg.

Lunchpauzeconcert met traverso en klavecimbel

Woensdag 17 april zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk worden verzorgd Dante Jongerius (traverso) en Ronald de Jong (klavecimbel). Op het programma staan werken van Couperin. Telemann en Bach.

De Nederlandse fluitist Dante Jongerius (Enschede, 2001) behaalde in 2023 zijn Bachelors of Music - op traverso en blokfluit - aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, waar hij studeerde bij Kate Clark en Daniël Brüggen. Hij werd tevens toegelaten tot de Master aldaar en blijft zich ontwikkelen op renaissance-, barok- en klassieke fluiten bij Kate Clark. Dante kreeg masterclasses van gerenommeerde oude muziekspecialisten als Barthold Kuijken, Anne Pustlauk, Tami Krausz en Erik Bosgraaf. Dante is regelmatig te horen in de grote concertzalen van Nederland, met als hoogtepunt zijn debuut in Het Concertgebouw in Amsterdam als lid van Holland Baroque afgelopen maart.

Ronald de Jong (1956) kreeg zijn eerste orgellessen op 16-jarige leeftijd van Ben Feij. Op zijn 17e werd hij toegelaten voor hoofdvak Orgel aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij in 1983 het Uitvoerend Musicus-diploma behaalde met het predikaat zeer goed. Later heeft hij het diploma Kerkelijk Orgelspel behaald aan het Instituut voor Kerkmuziek in Utrecht. Vanaf 1991 tot 2023 is Ronald als cantor-organist verbonden geweest aan de Oude Kerk in Zoetermeer, waar hij ook de muzikale leiding had over de Cantorij en het Projectkoor Oude Kerk.

Dit concert is gratis toegankelijk. Bij de uitgang staat een collectebus voor uw vrijwillige bijdrage.
De deur van de kerkzaal is open vanaf 12:30 uur. Aanvang 12.45 uur.

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-