MDH Molenwiekencertificaat 2024 50 SPECIMENNa de restauratie van de molen in 1987 zijn de wieken van molen De Hoop in Zoetermeer alweer bijna 40 jaar oud en hebben ze zeer veel omwentelingen gemaakt. Tijdens Nationale Molendag houdt de molen acties om geld bij elkaar te krijgen voor nieuwe wieken.

Gemiddeld gaan wieken 40 tot 45 jaar mee. De verwachting is dat de wieken van molen De Hoop binnen afzienbare tijd aan vervanging toe zijn. Op dit moment is er geen enkel gevaar voor bezoekers, vrijwilligers en omwonenden, maar om elk risico in de toekomst te voorkomen, neemt het bestuur nu al actie tot vervanging.

Van de totale kosten van circa € 124.000 is een gedeelte gedekt door subsidies en donaties. Er is nog een tekort van € 40.000. Op zaterdag 11 mei, Nationale Molendag, is de aftrap van een grote fondsenwerving. Voor Molen De Hoop zijn dan certificaten te koop, welke recht geven op een stukje van de molen. Niet virtueel, maar in de vorm van een stuk hout van de oude wieken. Certificaten kosten € 25, € 50 of € 100.

Na afloop van de renovatie, die tegen het eind van dit jaar zal starten, worden de oude wieken in stukken gezaagd. Daarna kunt u, tegen inlevering van uw certificaat, uw stuk bij de molen ophalen. Afhankelijk van de waarde van het certificaat zal het stuk kleiner of groter zijn.

Deze actie wordt ondersteund door de lokale Lions en Rotary.

Programma Molendag zaterdag 11 mei

Molen de HoopDe gehele dag (van 11.00 tot 16.00 uur):
Gratis rondleidingen door de molen met een deskundige gids. Geniet van het schitterende uitzicht vanaf de stelling.

Een uitgebreide proeverij van producten die u in de molenwinkel kunt kopen. Met gratis koffie of thee en voor de kinderen limonade.

Raad het gewicht van een zakje meel. Elk uur wint er iemand een compleet pannenkoekenpakket.

Van 13.00 uur tot 16.00 uur: Kinderprogramma met clowns en schminken

Om 14.00 uur: Officiële start verkoop molenwiekencertificaten

Van 14.00 uur tot 16.00 uur: Shantykoor ‘geen C te hoog’ met vele bekende liedjes.

N.B.: Dit jaar is er geen Molenontbijt.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-