Zaterdag 11 mei organiseert ’t Dierenparadijs van 10:00 tot 16:00 de 11e editie van de Nederlandse dag van de teckel in Zoetermeer. Er zijn dit jaar weer vele vertrouwde activiteiten, maar ook nieuwe uitdagingen zoals de Teckel-Escape.

 

Er is een grote teckelbraderie, waar je van alles voor de teckel kunt kopen, een teckelspeelplaats waar de honden samen met hun vriendjes kunnen spelen of een stormbaan waar de stoere teckel zijn behendigheid kan testen. Het hoogtepunt van deze dag is zoals ieder jaar de groepsfoto, deze zal  om 12 uur gemaakt worden bij het openluchttheater achter het CKC. De Teckels krijgen gratis een ijsje bij Zuliani's of kunnen genieten van een Teckeltaartje van rundvlees. 

Op de teckelbraderie vind je meer dan 80 kramen vol producten voor teckels en hun baasjes. Schrijfster Ilse de Keyzer leest voor en signeert haar Teckel Tokkel boeken en bij de dierenarts jun je vaccinaties halen of teckelnagels laten knippen.

De teckeldag is bij teckelbezitters vanuit heel Europa bekend, naast bezoekers vanuit heel Nederland komen er steeds meer bezoekers uit België, Duitsland, Engeland en zelfs vanuit Oostenrijk en Spanje weten ze de Teckeldag in Zoetermeer te vinden.

Teckel-Escape

Rond het terrein waar de teckeldag plaatsvindt, is een speurtocht uitgezet. Het doel van de Escapetour is dat baasje(s) en teckel samen speuren naar aanwijzingen die verstopt zijn. Met de gevonden aanwijzingen kan je bij terugkomst bij het startpunt een Teckel uit zijn benarde positie bevrijden.

 

De teckeldag is ook erg leuk om te bezoeken als je zelf geen teckel hebt, je zal je ogen uitkijken met al die verschillende kleuren, haarsoorten en maten teckels.

Inschrijven

Inschrijven voor de Teckeldag kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zet hierin je eigen voor- en achternaam, de naam van je teckel(s) en woonplaats. Als je ingeschreven bent kan je tijdens de Nederlandse dag van de teckel één goed gevulde goodiebag met o.a. het teckelmagazine ophalen.
Inschrijven kost €5,- Na het aanmelden krijg je nog een mail met de verdere informatie over de Nederlandse dag van de teckel.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

 

-advertenties-

-goede doel-