IMG 6681

Het Buitenbeest heeft de meivakantie op een smakelijke manier afgesloten met een goed georganiseerde bakwedstrijd. Negen teams, bestaande uit ongeveer 10 kinderen en begeleiders, gingen de uitdaging aan om de mooiste en lekkerste appeltaartjes te bakken.

IMG 6641

Kinderen tot en met 12 jaar konden zich opgeven voor deze avond vol bakplezier. Nadat de teams waren samengesteld en de uitleg was gegeven, begon de wedstrijd om 19.00 uur na het luiden van een bel. De taken werden verdeeld binnen elk team, waarbij er al snel goed werd samengewerkt. Van het maken van het deeg tot het schillen en snijden van de appels, het verliep alsof de kinderen echte banketbakkers waren.

 IMG 6651  IMG 6667  IMG 6694

 

Binnen een uur hadden de eerste teams hun appeltaartjes al in de oven staan, en al snel volgden de andere teams. Na het bakken werden alle appeltaartjes door de jury beoordeeld. Hoewel alle taartjes goed gelukt waren, werden de bakkertjes van team 1 uitgeroepen tot grote winnaars.

Het was een geslaagde avond vol bakplezier en teamwork op Het Buitenbeest.

Tekst en foto’s door Marja de Laaf 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

ozio_gallery_nano

 

-advertenties-

-goede doel-