In Poppodium Boerderij vond op 30 mei de finale plaats van de Music Soul House on Tour. Honderd leerlingen die via een bandcoaching programma bandlessen volgen, traden al gezamenlijk op, op verschillende poppodia in de regio. In de Boerderij vond de finale van dit traject plaats.

 

De optredens vonden gelijktijdig plaats in de grote zaal en de kleine zaal (het podiumcafé) van poppodium Boerderij. Daarnaast was er ook een stand met merchandising, en zo ontstond er een soort mini-festival in de Boerderij waarbij de bezoekers konden genieten van allerlei soorten muziek. Van rock tot rap en close harmony. Deze finale organiseerde Music Soul House in samenwerking met poppodium Boerderij en de gemeente Zoetermeer.

                  


In aanloop naar deze avond hebben de leerlingen al een heel traject doorlopen. Hierbij werd ze via bandlessen gecoacht en traden ze op, op verschillende podia in de regio zoals JJ Music House. Ook kregen ze de avond voor hun optreden in de finale een workshop performance. Die werd gegeven door Tim Akkerman (ex Di-Rect). En op de dag zelf werd er nog flink gerepeteerd in de Boerderij door de leerlingen om de puntjes op de i te zetten voor hun optredens.

De avond zelf werd om zeven uur geopend door een optreden van DJ Steff, gevolgd door een optreden van de uit Voorburg afkomstige Eastend Sixteen Swing Band onder leiding van muzikaal leider en dirigent Eloy Wigman. Met onder andere ‘Uptown Funk’ en een swingende versie van een stuk muziek uit het spel Mario Bros wisten ze de grote zaal op te warmen, en na de opening door wethouder Wim Blansjaar betraden meteen de jongste leerlingen van deze avond het podium met hun band Fruit Ninjas.

                  


Terwijl in het podiumcafé de zangeressen van ‘Vocal Lite Group’ op een prachtige wijze via close harmony onder meer Arcade van Duncan Laurence zongen, deed eerder de band ‘Blasted Eardrums’ de grote zaal op z’n grondvesten dansen met nummers zoals Song 2 van Blur en It’s My Live van Bon Jovi. En richting het eind van de avond bracht K’Doei diezelfde zaal in beweging met onder meer Radar Love van Golden Earring. De avond werd afgesloten door de heavy en trash metal band Cryptid.

                  


Wil jij ook een jaar lang bandcoaching volgen, optreden, workshops volgen en meer? Schrijf je dan in voor 2024-2025 via https://www.musicsoulhouse.nl/ en wie weet sta je volgend jaar ook op te treden op het podium van de Boerderij.

Tekst: Sacha van Vlaardingen
Fotograaf: Leon Koppenol, meer foto's kunt u vinden op: https://leonkoppenol.smugmug.com/2024/Zoetermeer-Actief/Finale-Show-van-Music-Soul-House-in-de-Boerderij-mei-2024

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-