Bij JJ Music House kun je weer de hele zomer genieten van ‘Live op ‘t Terras’ optredens. Elke zondag spelen twee bands of artiesten op het sfeervolle terras en kun je met een glas in de hand genieten van het optreden. Deze zondag, 14 juli, treden op: Liguster en Van Piekeren.

jjmh 7 7 Ronn vanEtten 191x300De leden van Liguster zijn niet alleen muzikaal bij elkaar betrokken, maar hebben een familieband. Moeder Helga Buitelaar zingt samen met dochters Erin en Dane Blom en haar man Johan van Drunen. Op een zeer gevarieerd instrumentarium (gitaar, kofferset, ukelele, doedelzak, fluit, klarinet, etc) komen allerlei muzikale smaken en sferen aanbod. De meerstemmige loepzuiver gezongen eigen teksten worden afgewisseld met folky covers, polderfado, country punk en kleinkunstliedjes. De teksten getuigen van een liefde voor taal, hang naar historie en weemoed. Ze gaan over de liefde, de dagelijkse beslommeringen, bespiegelingen en ergernissen. Helga Buitelaar: zang, fluiten, klarinet, doedelzak, gitaar, kazoo Erin Blom: ukelele, zang Dane Blom: akoestische bas, zang Johan van Drunen: gitaar, kofferset – percussie, cajon, zang

Het is moeilijk om de heren van Van Piekeren in een hokje te stoppen. Ze spelen zowel in theaters met een avondvullende voorstelling, als op muziek- en straattheaterfestivals. Zanger, schrijver en verhalenverteller Jan van Piekeren werkt al ruim 20 jaar samen met gitarist/componist Johan Fransen, waar hij ook een groot deel van het eigen repertoire mee heeft gemaakt. Sinds vier jaar is Bruno Rombouts, dwarsfluit/toetsen/accordeon, een meer dan vaste waarde. Voor deze avond maken bassist Wouter Kroonenberg en drummer Johan van Drunen het gezelschap compleet. Met zijn rasperige stem neemt Jan je mee in zijn leven. Sappige verhalen en snelle, bij vlagen absurde humor wordt afgewisseld met prachtige ballades of liedjes met een meer dan aanstekelijk participatiegehalte.

Aanvang van de ‘Live op ‘t Terras’ optredens is om 15:00 uur, het terras gaat 30 minuten voor aanvang open. Het optreden duurt tot 18:00 uur en de entree is € 5,-.

JJ Music House vind je in het Van Tuyllpark, Van der Hagenstraat 34a.

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-