WaterpadWist u dat? In deze rubriek onthullen we leuke feitjes en wetenswaardigheden over Zoetermeer. Van de hoogte van de Zoetermeerse Watertoren tot de eerste Ambachtsheren, verrassend en leuk om te weten over je stad! Deze keer: het Waterpad in Meerzicht.

Ken je het Waterpad in de wijk Meerzicht? Je vindt dit wandelpad om de hoek bij het Bredewater, een beetje verstopt tussen de bosjes. Het betreffende pad loopt licht omhoog langs de achtertuinen van de woonhuizen in Meerzicht. Het lijkt een doodnormaal voetpad maar niets is minder waar, want jaren geleden had deze route een hele andere functie, vroeger werd het gebruikt als oprit van de A12 richting Den Haag.

In de jaren ’80 kwam er verandering in de op- en afritten van de A12 van en naar Zoetermeer. Vanaf de Afrikaweg werd een nieuwe oprit gemaakt voor automobilisten in de richting van Den Haag en vanaf de A12 een afrit richting het centrum van Zoetermeer. Bij de Oostweg werd een oprit gebouwd richting Gouda en een afrit naar Zoetermeer vanaf de A12 vanuit Gouda. De oude oprit langs het Waterpad is echter nooit verwijderd en is daarom nog steeds toegankelijk. Het is nu een prachtige wandelroute richting het Westerpark en het Balijbos.

Heeft u zelf ook leuke feitjes over Zoetermeer? Stuur ze naar onze redactie! Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-advertenties-

-goede doel-