Foto Toga party copyJaarlijks is er een heuse Togaparty op het Alfrink College. De tweedeklassers-Latinisten van dit jaar traden in een traditie: voor de togaparty 2024 kwamen ze de aula in, gekleed als figuren uit de oudheid – voorbereid om mét hun attributen hun rol te vertellen in de geschiedenis of mythologie. 

Culinaire creaties

En ook als altijd: met een klassieke culinaire creatie - volgens eeuwenoud recept maar kakelvers. De docenten Latijn mevrouw Dekker en mevrouw Gelcich keken hun ogen uit, want ook dit jaar waren er verrassingen. De priesteres Pythia (Leisha) bijvoorbeeld was een novum op de party en wat dacht je van gerechten als garumsaus met meloen en granaatappel, savillum (Romeinse cheesecake) en Romeinse lasagna?  Nadat iedereen van elkaar geproefd had was er de jaarlijkse Toga-verkiezing.

Miss Toga was onomstreden Preeti als Hecate, Mister Toga was Yasin als Kronos en Team Toga 2024 was het duo Kayla en Lynn als Cupido en Venus. De originaliteitsprijs was voor Maciej die een Neptunus neerzette, waar de god zelf jaloers op kon zijn. 

Gladiatorengevechten

De gladiatoren stonden, inmiddels met volle maag, klaar voor hun strijd in de arena. Met zwaarden en schilden gingen de deelnemers los op elkaar. Oog voor de mogelijke schoonheid van de krijgskunst was niet iedereen gegeven. Soms ging het er stevig aan toe. De eerzuchtige Hugo wist na twee rondes tenslotte powergirl Sofia te verslaan. En dat onder het toeziend oog en de duim van Daniël als Caesar. Het was doorlopend keuren en smullen, ook voor de docenten Latijn. Die moesten wel want het betrof hier de vermaarde praktische opdracht voor het vak. Gelukkig konden zij voor hun beoordelingen bogen op hun schat aan ervaring en kennis.

Succesvol eerste jaar Alfrink+ programma

Alfrink lessen afgeslotenDit jaar konden de leerlingen van het Alfrink College voor het eerst plus lessen volgen. Alle eerste klassen konden dit schooljaar kiezen voor een van de vier +programma’s (+Taal, +Tech, +Podium, +Sport) met diverse verdiepingslessen.

 Zoals bij: +Taal, waar zij Latijn en Chinees leerden, of bij +Tech waar zij onder andere leerden programmeren, bij +Podium leerden zij zingen, dansen en acteren en bij +Sport leerden zij allerlei bijzondere sporten uitvoeren.

Afsluiting +Programma's
Donderdag 20 juni werd het jaar spectaculair afgesloten. Bijvoorbeeld bij het +Programma: Sport, met surfen in Scheveningen en bij +Podium met een eindvoorstelling in de aula. Er werd toneelgespeeld, gezongen, gedanst en muziek gemaakt.

Volgend jaar kunnen de leerlingen in klas 2 opnieuw kiezen voor plus lessen en de nieuwe eerstejaars hebben ook opnieuw massaal ingeschreven op de lessen.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-