WIlhelmusAls een shout-out naar het Nederlandse voetbalteam hebben ‘de Leeuwenharten’ samen met zanger Peter La Haye een eigen versie van het Wilhelmus opgenomen en uitgebracht. Na een Braziliaanse versie tijdens het WK 10 jaar geleden hebben ze nu een Nederlandse schlager gemaakt.

Toen Nederland tegen Brazilië speelde tijdens het WK maakten ‘de Leeuwenharten’ een Braziliaanse versie van het Wilhelmus in de stijl van Bossa Nova Samba. Een versie die goed werd ontvangen. “Voor dit EK wilden we een Nederlandse schlager en toen dacht ik meteen aan Peter.”, aldus Jeroen Rosbeek. “We kennen elkaar al sinds 2008."

"Ik heb Jeroen leren kennen via Wieger Hoogendorp, de voormalige gitarist van Caro Emerald, ik zat voorheen met die band in de studio.", vertelt Peter La Haye. "Doordat zij het drukker kregen kwam ik in contact met Jeroen. Dit was meteen goed, want Jeroen is een muzikale duizendpoot, die van alles kan. Ik vroeg hem dikwijls om gitaarklusjes in te spelen, en na een tijdje kwam ik ook in contact met zijn vrouw, Femmy. Dit resulteerde in een super leuke samenwerking voor de backing vocals, waarop wij samen een studio wilden runnen, hij voor de voor leerlingen voor gitaarlessen en ik in de studio." 

Jeroen: "Hoewel we destijds geen ruimte bij hem huurden, hebben we wel sindsdien samen verschillende singles opgenomen, zoals de gitaarpartijen voor ‘Giuliana’ van Angelino Heesbeen. Ondanks wat stilte erna bleef onze band bestaan. Peter is gewoon een geweldige zanger en een hardwerkende kerel.”

Jeroen belde Peter en de vonk was er meteen weer. “Het was eigenlijk al behoorlijk laat, want een week later begon het toernooi al, maar we waren gewoon super enthousiast.”



Peter: "Na eigenlijk 'jaren' langs niks meer samen te hebben gedaan belde Jeroen mij op van "Peeeet, ik heb een ideeee", echt zo. Ik zei, nou, vertel. Hij zegt, 'zou jij het leuk vinden om met mij het Wilhelmus te maken? Want je bent de lead zanger er voor en jij snapt in de muziekproductie die sound'. Ik zei, hummm, 't Wilhelmus, dat is eigenlijk niet helemaal mijn ding, maar ik dacht, hé, het is voor het voetbal toch wel erg leuk en dan mag je best out of the box een ding doen. Een liedje voor mij met een knipoog naar een feestelijk sfeertje, en een klein tikje gek."

“Het maken van het nummer was nog best een uitdaging”, vertelt Jeroen. “De meeste mensen kennen alleen het eerste couplet en je wil niet alle 27 coupletten gebruiken, haha, het moet natuurlijk zingbaar blijven. Peter schreef er een couplet bij en ik de drop. Ook was het nog knap lastig om de melodie van het Wilhelmus te behouden en daar een goede schlagerharmonie bij te vinden. Peter nam vervolgens zijn deel op in zijn studio Leico Music. Peter:"we deden het op afstand. Ik maakte het idee en Jeroen speelde de instrumenten in zijn studio in. Hij stuurde de sporen weer naar mij en ik werkte er weer aan, en schreef een couplet dat erin paste. Zo deden we dat, en daar stond ie als een huis. Ik zong de lead en Femmy deed de backings. Super leuk en precies genoeg voor zo'n liedje." Binnen drie dagen was het nummer geschreven en opgenomen.

“Je kunt het nummer vinden op Spotify en YouTube. De links staan op Instagram-kanaal ‘de Leeuwenharten’ en bij Peter La Haye. Zeker even checken.” “Kom op Oranje, pak dat EK! Dit nummer is echt een shout-out naar ons Nederlandse voetbalteam.”

Wist je dat je Zoetermeer Actief ook kan volgen op WhatsApp? WhatsApp kanalen is nieuw en zorgt voor snelle, korte updates van het nieuws op je telefoon.  Klik op https://whatsapp.com/channel/0029Vag09wT7j6gFD52foS1I  om Zoetermeer Actief Nieuws te volgen op Whatsapp!

-advertenties-

-goede doel-