DSC 7778De Zoetermeer actief agenda staat vol met activiteiten, grote en kleine. Soms alleen geschikt voor volwassen, andere juist voor kinderen en de meeste voor de hele familie. Dorien Luijten en haar kinderen Anna-Sofia (10) en Sepp (7) gingen naar de Springtuin.

Je kan veel zeggen over onze stad, maar vooral dat er creatieve, inspirerende ondernemers wonen en werken in Zoetermeer. De creativiteit van de mensen van De Poffertjestuin kent geen grenzen. Zij openden afgelopen zondag het eerste Hobby Horse springparcours van Zoetermeer op hun terrein en wat was het een groot succes.
Er stond een rij meiden met hun Hobby Horse (ik durf het geen stokpaard te noemen want het is meer dan dat voor de liefhebbers) te wachten bij het hek om te mogen springen, de ene nog mooier dan de ander. Anna-Sofia keek haar ogen uit, ook bij de kraam van de accessoires voor de paarden. Ze kocht een nieuw halster met halstertouw, deze hadden de dames zelf gemaakt en paste precies op haar Hobby Horse Sunshine.

De meiden van de tuin hebben er echt een leuke opening van gemaakt, ze maakte er spontaan twee echte wedstrijden van. Bij de tweede wedstrijd behaalde Anna-Sofia zelfs de derde plaats.

 DSC 7769  DSC 7846

 

Heb je geen eigen Hobby Horse dan kan je er een lenen van De Poffertjestuin. Aan het hek van de Hobby Horse Springtuin staan vijf mooie paardjes te wachten om mee te mogen doen. Je kan Alicia, Beauty, White Star, Stippie of Sky huren voor € 1,50 en dan mag je een kwartier lang het parcours rondrennen en springen. Er staat altijd iemand bij maar ouders mogen er alleen in op eigen risico. Ik merkte al gauw dat het beter is om zelf achter het hek te blijven, zo fanatiek zijn de springers!

Aanstaande zondag, 7 juli, is de entree voor de Hobby Horse Springtuin nog gratis. De zondagen er na betaal je € 1,- om gebruik te mogen maken van het parcours. Ook staat de kraam met de handgemaakte Hobby Horse producten er deze zondag ook nog.

Op dit moment is De Poffertjestuin alleen nog op zondag geopend, maar houd de facebook-pagina in de gaten want wellicht dat ze in de zomer, op zonnige woensdagmiddagen, ook nog open gaan.

Anna-Sofia: “Dit is echt zo gaaf en zag je hoe hoog ik sprong!!”

De jongens vermaken zich wel met andere spelletjes in de tuin, want er is altijd wel iets te spelen en je hoeft je hier als kind echt niet te vervelen!

 

Wat is Hobbyhorse?

Hobbyhorse is een sportieve activiteit die de laatste jaren enorm in IMG 2715populariteit is gestegen. Het is een vorm van paardrijden waarbij deelnemers een stokpaard gebruiken. Hoewel het misschien speels klinkt, vergt het een goede balans, coördinatie en conditie. De activiteit combineert plezier met fysieke inspanning en is geschikt voor alle leeftijden.

Het idee om hobbyhorse aan te bieden komt van Mariëtte de Groot, die altijd op zoek is naar leuke en unieke activiteiten om de boerderij uit te breiden en nog leuker en interactiever te maken. Dankzij haar creativiteit en ondernemingsgeest kunnen bezoekers nu genieten van deze nieuwe, opwindende sport.

 

Hobby Horse Springtuin
De Poffertjestuin
Meerpolder 27, Zoetermeer
Open : Zondag van 10:00 tot 16:00

 Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

 

-advertenties-

-goede doel-