IMG 2753 copy copy copy

Zaterdagmiddag is er een lekkage ontstaan in een appartementencomplex aan het Oosterheemplein in, wat tot aanzienlijke wateroverlast op meerdere verdiepingen heeft geleid. De hulpdiensten hebben uit voorzorg de elektriciteit van het gebouw uitgeschakeld.

 De brandweer heeft vanwege de aanwezigheid van veel ouderen in het complex groot opgeschaald.

Een woordvoerder van de brandweer meldt dat de lekkage afkomstig was van een leiding op de vierde verdieping. Hoewel het lek inmiddels is gedicht, is het repareren van de gebroken waterleiding een tijdrovende klus die nog enige tijd in beslag zal nemen. De brandweer heeft opgeschaald naar GRIP 1, een procedure die wordt ingezet om de coördinatie en afstemming tussen de verschillende hulpdiensten te optimaliseren en ervoor te zorgen dat alles ordelijk verloopt.

Momenteel beoordelen de hulpdiensten welke woningen nog bewoonbaar zijn na de grote lekkage. Dit proces is noodzakelijk om de veiligheid en het welzijn van de bewoners te waarborgen. De situatie wordt nauwlettend in de gaten gehouden, en de bewoners worden op de hoogte gehouden van verdere ontwikkelingen.

Na inspectie is gebleken dat enkele woning niet veilig zijn. Bewoners van deze woningen zijn ondergebracht in een hotel.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

 

-advertenties-

-goede doel-