IMG 2755 copy copyHuiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: vies water minder vies maken.

De wethouder die over de waterhuishouding gaat in Zoetermeer heeft de bedoeling van een andere watergang in gang gezet. Het Hoogheemraadschap had nog ergens een schop liggen die, onder ritmische begeleiding van goedkeurend applaus van de in dit geval schone handen van de wethouder, door een hoge pief de grond in werd geboord. Symbolisch begin van oer-Hollands geploeter van modder op modder naar modder verplaatsen. Dat betekent in de Zoetermeerse praktijk: graven en nog meer graven met de bedoeling om het vuile water minder vuil te laten worden. Want blijkbaar is de Zoetermeerse plas zo smerig en moet de toestroom van nog meer vuil water een andere kant op gaan stromen. Dat nog meer vuil water zou komen uit Zoetermeer zelf. Nou, dan vraag ik je. Dat moet daar een vieze boel zijn. En dan is het verhaal dat men de waterkwaliteit en het bijbehorende leven wil verbeteren door het bij de bron aan te pakken. Een beetje straf krijgt die bron wel. De bron moet een stukje omfietsen. Dus ruim baan voor de uit de pas gewassen auto en een waarschuwingsbord. Beste vervuilende fietsbewoner, u bent dus gewaarschuwd. Het water komt eraan. Euh…toch niet. Of juist wel?

Adri Smits

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-