Yara v Kerkhof Yara van Kerkhof stopt als shorttrackster. De van oorsprong Zoetermeerse was de eerste Nederlandse vrouw met een olympische shorttrackmedaille. Ze maakte vooral naam als rijdster van de aflossingsploeg, waarmee ze onder meer olympisch kampioen werd.

Andere invulling van het leven

“Ik kijk met trots terug op mijn carrière waar ik alles uitgehaald heb wat erin zat”, schrijft de 34-jarige Van Kerkhof in een door schaatsbond KNSB verspreide verklaring. “Het is tijd voor andere dingen. Dagelijks trainen en altijd moe aan het eind van de dag. Steeds iedereen of leuke afspraken te moeten afzeggen. Om nooit naar een verjaardag te kunnen. Dát wil ik niet meer. Ik heb ontzettend genoten, maar ik kijk ook uit naar de ontdekkingstocht naar een andere invulling van mijn leven, waarbij ik meer tijd heb voor familie en vrienden.”

Van Kerkhof verhuisde in 2009 van Zoetermeer naar Heerenveen waar ze eerst lid werd van de opleidingsploeg. In het seizoen 2010/2011 werd ze met de aflossingsploeg voor het eerst Europees kampioen en pakte ze met de ploeg zilver op de WK. In totaal behaalde ze met het team tien Europese en drie wereldtitels.

Van Kerkhof gaat zich nu focussen op haar maatschappelijke carrière.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-