bioblitz copyOp 5 juli j.l. organiseerde de Vermeulen Onderhoudsgroep de jaarlijkse BioBlitz in de Nieuwe Driemanspolder met de ecologen Nick en Pieter van Habitus, de gemeente Zoetermeer en de gemeente Leidschendam-Voorburg. Wat is een BioBlitz?

‘Bio’ staat voor biodiversiteit en ‘Blitz’ verwijst naar een korte, intense periode. Op deze dag onderzochten vrijwilligers en geïnteresseerden welke soorten er in de Nieuwe Driemanspolder voorkomen. Er werden veel verschillende dieren gespot en geteld, zoals: een ruisvoorn, een grote keizerlibel, een bruine graswants, de akkersnelloper, de bolle duinslak en een klein wilgenhaantje.

tellen 2   tellen1

De nachtvlindertelling is echter verplaatst naar vrijdag 16 augustus. Dan gaat de onderhoudsgroep van 21:00 tot 00:00 uur op zoek naar nachtvlinders, vleermuizen en uilen. Het belooft weer een leuke avond te worden. Meer informatie over deze dag en de komende nachtvlindertelling is te zien https://vermeulengroep.com/nieuwe-driemanspolder/

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-