IMG 2774 copyVanaf deze zomer wordt er in Zoetermeer enthousiast cricket gespeeld. De nieuw opgerichte cricketvereniging Zuid-Hollandse Cricket Club (ZHCC) heeft in samenwerking met de gemeente haar thuisbasis gevonden in het Westerpark. Op de velden van sv DWO is een speciale cricketpitch aangelegd om de sport te faciliteren. 

De jonge cricketvereniging neemt momenteel met twee teams deel aan de Nederlandse cricket competities. Het eerste team, ZHCC 1, heeft in hun eerste jaar al een indrukwekkende prestatie geleverd door ongeslagen kampioen te worden in de 3e klasse.

 Om deze successen te vieren en de officiële opening van de club te markeren, wordt eind augustus een kampioensfeest georganiseerd.

Cricket is wereldwijd de op één na meest bekeken sport. Het Nederlandse cricket team presteert ook uitstekend op wereldniveau en neemt sinds de afgelopen decennia deel aan bijna alle cricket wereldkampioenschappen. In Nederland is cricket nog een kleine sport met slechts enkele duizenden leden. In Zoetermeer is de Zuid-Hollandse Cricket Club vooralsnog de enige cricketvereniging.

Voor meer informatie over de Zuid-Hollandse Cricket Club, neem contact op via onderstaande gegevens of bezoek de website op www.zhcc.nl

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-