Onder grote belangstelling van zowel de Oostenrijkse, Duitse, Zwitserse als Nederlandse pers, heeft ski-legende Marcel Hirscher, meervoudig Olympisch kampioen én wereldkampioen op de slalom en reuzeslalom, gisteren zijn toekomstplannen bekend gemaakt tijdens een drukbezochte persconferentie.

Dit gebeurde vanuit de locatie Snowworld in Zoetermeer, voor de gelegenheid omgetoverd tot een Oostenrijkse achtergrond, inclusief sneeuwschuivers en Kaiserschmarren. Voor deze locatie werd gekozen omdat zijn terugkeer in het alpine circuit onder Nederlandse vlag zal gaan gebeuren en niet -zoals te verwachten- onder de Oostenrijkse. In Oostenrijk wordt Hirscher ook nu nog beschouwd als één van de grootste sportlegendes aller tijden.

De introductie werd gedaan door Maarten Meiners, deelnemer namens Nederland aan de Olympische Winterspelen van 2022, waar hij een 18e plaats veroverde. Hij verwees naar Marcel Hirscher als zijnde de Max Verstappen van de skisport of de Sven Kramer van de schaatssport. Hij sprak zijn hoop uit dat met de vertegenwoordiging van Marcel Hirscher voor het Nederlandse team, de belangstelling van het Nederlandse publiek voor de skisport beduidend groter zal worden.

Hirscher 2Hirscher heeft gekozen voor vertegenwoordiging van Nederland, omdat het vrijwel onmogelijk is om na zo’n lange tijd (hij stopte vijf jaar geleden met wedstrijd skiën) nog het niveau te kunnen behalen dat voor het Oostenrijkse team vereist is. Hij heeft niet meer de conditie die daarvoor nodig is, wat een terugkeer naar de Oostenrijkse ploeg vrijwel onmogelijk maakt. Zijn moeder is Nederlandse, om die reden is deelname aan het Nederlandse team wel mogelijk.

Hirscher wil zelf overigens niet spreken van een comeback, omdat het een nieuw hoofdstuk in zijn leven betreft, geen terugkeer naar de oude standaard. Hij is ondertussen vader van twee kinderen en eigenaar van twee bedrijven en ondanks dat zijn passie voor de sport zeker niet minder is geworden, zijn dit omstandigheden die van invloed zullen zijn op de mate waarin hij zijn droom kan najagen.

Hirscher is in bezit van twee keer Olympisch goud, zes wereldtitels, acht eindzeges in de wereldbeker en 67 zeges in het World Cup-circuit. Na zijn lange afwezigheid zal hij echter vanaf nu gewoon punten moeten gaan behalen om aan wereldbekerwedstrijden te mogen meedoen. Dat zal onwennig voor hem zijn, maar hij gaat daar een begin mee maken door in augustus deel te nemen aan de Australië/Nieuw Zeeland Cup.

Foto's en video: Leon Koppenol

Kijk voor alle foto's op https://leonkoppenol.smugmug.com/2024/Zoetermeer-Actief/Pers-bijeenkomst-Snowword-met-Marcel-Hirscher

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-