IMG 2796 copyHuiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te ?relativeren. Deze week: Wat als je moet wateren?

Hoera, Zoetermeer heeft er een watertappunt bijgekregen. De slokops Bezuijen en Drossaert zagen een miniwatertoren fris drinkwater geven met dank aan het jubileum van het drinkwaterbedrijf. Zo kon elke belangstellende meegenieten dat beide heren zich bewust waren van hun verantwoordelijke functie-inhoud. Water schenken.

Enige tijd later waren daar een paar voorbijgangers die blijkbaar dorst hadden gekregen van het sjouwen van tassen vol met in plastic verpakte spullen waar duidelijk vergeten was de duurzaamheid te verbergen met overal toch reeds aanwezig recyclebaar pakpapier. Ze konden hun lol niet op met zoveel niet te stoppen dorstlessend water dat gretig werd afgenomen door acrobatische toeren uit te halen in een poging het water te krijgen waar ze het wilden hebben. Na heel veel waterpret was eindelijk die nattigheid binnen. Maar na verloop van tijd wilde dat water ook weer naar buiten. Gekreun en gesteun, kleine snelle pasjes met de handen vol boodschappen tussen de benen geklemd op kruishoogte.

Nou, vind zo dan maar eens een openbaar toilet.

Adri Smits

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

 

-advertenties-

-goede doel-