BurendagBuurten worden socialer en leuker als buren elkaar ontmoeten, elkaar helpen en zich samen inzetten voor de buurt. Die contacten zijn de basis voor een sociaal sterke samenleving waarin iedereen ertoe doet. Daarom is er een jaarlijkse Burendag, georganiseerd door Douwe Egberts en het Oranje Fonds.

Meedoen in de samenleving begint in je eigen buurt. Door op Burendag een activiteit te organiseren, komen buren op een laagdrempelige manier met elkaar in contact. Het maakt het makkelijker om buurtgenoten te leren kennen die je normaal niet zo snel spreekt. En na zo’n eerste ontmoeting is het makkelijker elkaar op te zoeken of om hulp te vragen. Zo kan een burenbingo of een spelletjesmiddag veel meer betekenis hebben voor de buurt dan je misschien in eerste instantie zou denken. Daarom willen Douwe Egberts en het Oranje Fonds op Burendag zoveel mogelijk buren met elkaar in contact brengen en versterkt het Oranje Fonds het hele jaar initiatieven die daaraan bijdragen.

In 2024 wordt Burendag op 28 september gevierd. Het is heel eenvoudig om Burendag te vieren: bedenk samen met je buren een leuke activiteit, meld je aan en nodig iedereen uit. Download voor inspiratie voorbeelden van draaiboeken, een poster om je buren op de hoogte te stellen en meer.

Je maakt jullie Burendag extra feestelijk met speciale Burendagpakketten (zolang de voorraad strekt). Heeft jouw buurt een financiële bijdrage nodig om de Burendagactiviteit door te kunnen laten gaan? Dan was het mogelijk om vanaf 10 juni een aanvraag in te dienen bij het Oranje Fonds om je Burendagplan te kunnen uitvoeren. Inmiddels is het budget daarvoor helemaal vergeven. Een activiteit aanmelden en een pakket aanvragen kan echter nog wel.

Volg het stappenplan op https://www.burendag.nl/over-burendag en voor je het weet heb je een leuke activiteit georganiseerd.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-