IMG 2839 copyRené van Oeffel van sportondersteuner.nl organiseert het G-voetbal en blindenvoetbal op het terrein van DSO in Zoetermeer. Hij heeft wethouder van sport Ronald Weerwag en de gemeenteraad van Zoetermeer uitgenodigd voor een wedstrijd tegen beide disciplines op zondag 22 september.

René kwam op het idee dankzij de gemeente Leidschendam-Voorburg, waar een wedstrijd tussen het G-voetbalteam en de gemeenteraad een jaarlijkse traditie is. Zij speelden op 29 mei al voor de tiende keer tegen elkaar. René organiseert al jaren beide vormen van voetbal op het terrein van DSO in Oosterheem.

Blindenvoetbal wordt gespeeld in teams van vijf en wordt ook wel five-a-side football genoemd. Er wordt gespeeld met een belletje in de bal. De veldspelers dragen geblindeerde brillen, zodat de omstandigheden voor iedereen gelijk zijn. De keepers hebben geen visuele beperking en coachen hun medespelers. Spelers zijn verplicht om "voy" te roepen wanneer zij een verdedigende actie ondernemen. Op deze manier weet ook de aanvaller waar de verdedigers zich bevinden en worden botsingen voorkomen. Verder gelden dezelfde regels als in het gewone (zaal)voetbal.

G-voetbal wordt gespeeld door voetballers die vanwege hun verstandelijke en/of lichamelijke beperking belemmerd zijn in hun bewegingsmogelijkheden en hierdoor geen aansluiting kunnen vinden in een regulier voetbalteam.

De wethouder reageerde positief op het voorstel van René en gaat het intern oppakken. René: “Ik hoop dat binnenkort een leuke wedstrijd gespeeld kan worden en de gemeenteraad kan ervaren wat beide vormen van voetbal precies inhouden.”

07f71f99 71ac 4ff0 aee0 4a228b778e6e

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-