IMG 2892Voor de zevende keer op rij ging de Huttenbouwweek in Zoetermeer afgelopen maandag van start. Met 80 kinderen en 50 vrijwilligers werd het een week vol bouwen, spelen en nieuwe vriendschappen. De activiteiten zijn een samenwerking tussen YMCA Zoetermeer en Buurtvereniging Seghwaert op Dreef.

Deze week stonden 80 kinderen van 8 tot 12 jaar centraal in de Huttenbouwweek in Zoetermeer. De kinderen, vol enthousiasme en creativiteit, kregen de kans om hun eigen hutten te bouwen onder begeleiding van 50 vrijwilligers. Voor de Huttenbouwweek werken YMCA Zoetermeer en Buurtvereniging Seghwaert op Dreef samen met diverse lokale winkeliers die eten, drinken en materialen verzorgen. YMCA Ypenburg leent materialen en door steun van verschillende sponsors heeft YMCA Zoetermeer ook toegang tot hout, hekken en vervoer.IMG 2893

Dagprogramma vol activiteiten

Het dagprogramma was opgedeeld in een ochtend- en een middagprogramma. 's Ochtends timmerden de kinderen aan hun hutten, 's middags waren er uiteenlopende activiteiten georganiseerd. Op maandag konden de kinderen workshops volgen, zoals koken, happy stones schilderen en flesraketten maken. Dinsdag was de sportmiddag met onder andere een springkussen, korfbalpaal en boogschietbaan. Op woensdagmiddag gingen de kinderen de wijk in voor het spel ‘Levend Catan’ en het inkoopspel, ondanks wat regen.

IMG 2894Feestelijke afsluiting

Donderdag stond in het teken van ontspannen. De kinderen konden plantenbakjes timmeren, gordijntjes ophangen en voetballen. De dag werd afgesloten met een ijsje van de ijscoman en een rondleiding voor de ouders. Op vrijdag braken de kinderen en vrijwilligers gezamenlijk de hutten af.

Samen plezier maken en leren

De deelnemers genoten van de vrijheid om hun fantasie de loop te laten en bouwden glijbanen, duikplanken en wipkippen. Vriendschappen voor het leven werden gesmeed en de vrijwilligers genoten van de gezelligheid en het IMG 2895begeleiden van de kinderen. Velen hebben de kinderen de afgelopen jaren zien opgroeien, de eerste deelnemers zijn inmiddels zelf als vrijwilliger actief.

Vooruitkijken naar volgend jaar

Na zo’n fijne week wil niemand echt afscheid nemen en zowel de deelnemers als de vrijwilligers kijken al uit naar volgend jaar. De vraag wanneer de inschrijving voor de volgende editie opent (medio april 2025) wordt al veelvuldig gesteld. De Huttenbouwweek is een prachtige traditie die kinderen uit Zoetermeer elk jaar weer plezier en onvergetelijke herinneringen bezorgt.

Foto's en video: Leon Koppenol

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-